Wii games not connecting to internet with homebrew?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Officer Delibird, Feb 5, 2011.

  1. Officer Delibird
    OP

    Member Officer Delibird GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Alright I can connect to the internet but heres what happens for a couple games
    Monster Hunter Tri: Connects through everything until you get to choosing the city and it doesnt process
    Animal Crossing City Folk: I talk to copper and choose a city and then i get the error code 86420
    I called nintendo and did everything they said correctly the guy even looked at my router, so i dont know what to do I have a wii 4.3 u with homebrew and i have a belkin router
    EDIT:
    Mario Kart Wii: Connects to online and then just about when you choose the course it disconnects
     
  2. FIX94

    Global Moderator FIX94 Global Moderator

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    6,554
    Location:
    ???
    Country:
    Germany
    Are you playing from retail or backup? Disc or USB? If you are playing backup, which cIOS are you using?
     
  3. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,915
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    This is what I found out about error code 86420. Have you been able to play Animal Crossing: City Folk with other players, or is it just this one town you are trying to go to?
    Are you playing retail discs, backup discs, or are you USB loading? Download sysCheck and paste the results here so we can better troubleshoot.
     
  4. Officer Delibird
    OP

    Member Officer Delibird GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Like i said i have retail and i try to connect with multiple people
     
  5. Lacius

    Member Lacius GBAtemp Psycho!

    Joined:
    May 11, 2008
    Messages:
    3,915
    Location:
    St. Louis, Missouri
    Country:
    United States
    Since you are using retail discs, it is almost certainly a problem with your router. Although you have most likely been there, my only advice to you is to follow the instructions on the error code look-up page.
     
  6. Officer Delibird
    OP

    Member Officer Delibird GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    thats the guide he had me follow
     
  7. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    you should ask for this thread to be closed - it has nothing to do with hacking...your thread in the wifi section would seem to suffice.
     
  8. Officer Delibird
    OP

    Member Officer Delibird GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    I wasnt sure where to post it....
     
  9. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    it could be your nat type, update your router to the latest beta then try again, if that doent work tryin puttin your wiis i.p in the dmz and see if that helps
     
  10. Officer Delibird
    OP

    Member Officer Delibird GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Where can i find the latest beta
     
  11. nutta_nic

    Member nutta_nic GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    United Kingdom
    belkins website has all the latest firmwares for all there routers
     
  12. Officer Delibird
    OP

    Member Officer Delibird GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    There doesnt seem to be any updates....
     

Share This Page