Wii Detecting Mod Chip With Pikmin And Donkey Kong Jungle Beat?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by wingzrow, Jan 23, 2009.

  1. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    I'm doing an backup channel gama installation for a good friend of mine and can't seem to get his wii to play the donkey kong jungle beat or pikmin Japanese re-releases. The games boot fine but i get a black screen with gibberish on pikmin on the main menu and a much more legible, though Japanese, message on donkey kong jungle beat. Could the mod chip on his wii be the problem? I ask because my wii has no mod chip and loads the games fine.

    Here's a picture of what happens on jungle beat.

    [​IMG]
     
  2. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    please do a search next time. hes getting the 002 error because of his mod chip
     
  3. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    Well i'm using gamma with the 002 fix but if it's specifically because of his mod chip then ile have to let him know.
     
  4. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    if he has a mod chip why are you putting gamma on his system? he should be able to play his discs from the disc channel already... And if you installed the 002 fixed gamma on his system then it shouldn't still be happenning... Does he have the required IOS for the games already in his system? Also it may have something to do with system language not being jap but i was fairly certain mod chips worked around that. he may need to update his chip firmware
     
  5. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    depends on his chip..may not support 001....i have to use a loader, or trucha them..for disc chan
     
  6. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    I'm doing it because his chip isn't functioning properly for what he wants. I think he got a knockoff or bootleg of one of the more popular ones.

    PS: what ios would i need to operate his system on to get past the 002 error normally? I'm fairly certain it's on 249.
     
  7. Diffusion

    Member Diffusion GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    701
    Country:
    United States
    He needs to install IOS53 or IOS55.... or both. So he can run the games normally through the disc channel (if he doesn't have a really old or bad chip)
     
  8. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    Where can I get both of those? The boards don't host them right?
     
  9. Diffusion

    Member Diffusion GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 14, 2007
    Messages:
    701
    Country:
    United States
    He can use http://wiibrew.org/wiki/WUFE to extract them from the disc.

    Or you can use the new version of FTPii with the disc in the drive, to extract them to your computer like that.

    He shouldn't have to use a cIOS on his chipped Wii.
     
  10. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    wings use the riskiwii thread, the name is misleading, it is perfectly safe well over 100 successful installs so far.
    or you can just pull the cios from that to install on his wii if you don't want to do the rest [​IMG]
     
  11. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    Could you link me to that topic? I don't see it and the search function just redirects me to google.
     
  12. zeldafn333

    Member zeldafn333 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 1, 2008
    Messages:
    120
    Location:
    Massachusetts B)
    Country:
    United States
    The one at the top of the board is the one your not seeing?
     
  13. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    Found the topic but there's no download link for the pack.
     
  14. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    Downloaded ios 53 and 55, installed both through wad manager and donkey kong works fine now. Looks like that fixed it, thanks for the help guys.
     
  15. digitydogs

    Member digitydogs 404 Error: Member Not Found

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,352
    Location:
    Md,US
    Country:
    United States
    i know you have it running, but just an fyi the link is in clarky20's sig in the first post in that topic
     
  16. wingzrow
    OP

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    Ok, yeah, now I see it. Kinda stupid to make it only in his signature though. It should be the first thing on the page.
     
  17. abd08

    Newcomer abd08 Newbie

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    7
    Country:
    United Kingdom
    It says: "The disc could not be read. Please consult your Wii manual"

    nvm... didn't read the thread properly
     

Share This Page