Wii connect 24 issues / read this before you instl

Discussion in 'Wii - Hacking' started by avatarx, Mar 15, 2007.

Mar 15, 2007
  1. avatarx
    OP

    Newcomer avatarx Advanced Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    85
    Country:
    United States
    I heard some people had Wii24 issues after they modded their wii. supposedly weather and news channels won't update and you have to format to the default state to get them working again. They said to turn Wii24 off before installing but some people still had the problem.

    What I did was leave Wii24 ON but Standby OFF. I don't have any problem whatsoever with news/weather/shop/internet channels. Hope this helps.
     


  2. KTroopA

    Member KTroopA GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United Kingdom
    i just posted about this issue as my news and weather wnt update. how do i fix this. my wii is modded already
     
  3. [Truth]

    Member [Truth] GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Messages:
    765
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    Germany
    @KTroopA: i have the same issues with my wii, try this:

    didn´t tried it yet, because i don´t want to loose my miis and friendlist.
    but other people in my german wii forum say it works for them.

    ///EDIT: at step 6 it is good if you let the wii unplugged for about 1/2 hour without battery
     
  4. KTroopA

    Member KTroopA GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United Kingdom
    thx dude. will try and report back [​IMG]
     
  5. 96hondaex

    Member 96hondaex GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    149
    Location:
    Pasadena, Tx
    Country:
    United States
    all I did was save all my saves and mii's and then did a system format and it worked.
     
  6. KTroopA

    Member KTroopA GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United Kingdom
    does a system format wipe all your data - so you have to do the full update again to get the news and weather channels?
     
  7. 96hondaex

    Member 96hondaex GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 11, 2006
    Messages:
    149
    Location:
    Pasadena, Tx
    Country:
    United States
    The only channel I had to redownload was the internet. It did not delete the others.
     
  8. KTroopA

    Member KTroopA GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United Kingdom
    ok cheers. will try this 1st and then hope it works [​IMG]
     
  9. KTroopA

    Member KTroopA GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United Kingdom
    one more question plz. b4 the format do i need to turn off wiiconnect 24 or anything?
     
  10. [Truth]

    Member [Truth] GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2006
    Messages:
    765
    Location:
    Mushroom Kingdom
    Country:
    Germany
    but you will lose your whole friendlist and get a new Wii code after formating.
     
  11. Dagur

    Newcomer Dagur Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    Iceland
    All I did was turn the Wii completely off (held in the power button until the light became red) before I disconnected and opened it up. I had no problems
     
  12. KTroopA

    Member KTroopA GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 15, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United Kingdom
    formatted and now my system is working perfect.

    THX DUDE

    [​IMG]
     
  13. kdanarch

    Newcomer kdanarch Advanced Member

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    82
    Country:
    United States
    My everybody votes channel hasn't updated any results to the questions that it first opened with. Is this the same problem or is nintendo just slow as hell? [​IMG]
     
  14. Kaphis

    Member Kaphis GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 20, 2006
    Messages:
    271
    Location:
    Richmond
    Country:
    Canada
    yea is tha ttrue? is it just slow?
     
  15. littleho

    Member littleho GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 16, 2004
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    sigh, i must have formatted my wii 6 times now to have the same result of wiiconnect24 still claiming to be off. my wiinja deluxe works great but i still cant connect to wii forecast or news.

    tried the steps involving the removal of the battery, also tried simply formatting. does anyone know if there is another fix?
     
  16. cruddybuddy

    Banned cruddybuddy Group: Banned!

    Joined:
    Aug 27, 2003
    Messages:
    2,864
    Location:
    California
    Country:
    United States
    I formatted my Everbody Votes data and it started updating again.
     
  17. dOOfus

    Newcomer dOOfus Advanced Member

    Joined:
    Nov 18, 2006
    Messages:
    77
    Country:
    United States
    i guess i got lucky
    after i installed my wiikey, everything worked properly except for news, but a few days later and its working again
     
  18. Redsquirrel

    Member Redsquirrel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    615
    Country:
    United Kingdom
    why does this happen though? bit weird. maybe its to do with removing the battery for a while?

    ill have to test mine tonight to make sure it all works.
     
  19. shtonkalot

    Member shtonkalot Can't hold on much longer, But I'll never let go!

    Joined:
    May 28, 2006
    Messages:
    954
    Location:
    Gosford, Australia
    Country:
    Australia
    Was that the channel data in the Wii system memory settings? do you mean you deleted the channel and downloaded it again?
     
  20. evil4blue

    Newcomer evil4blue Newbie

    Joined:
    Dec 4, 2006
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Okay, I've been reading about these wii connect problems and sorta experienced them myself. Currently everything works on my system and this is what I did to make it so.

    First, I turned off wiiconnect and standby, then I installed the Wiikey. Next I turned wiiconnect and standby back on, but got an error updating the news channel. I went back into the settings and poked around for a bit and noticed that the time and date were reset to November something or other. I corrected the date, and check the news again...still the error showed up. Next I went into the Vote channel and notices all my polls had expiration dates of 90+ days. I deleted all the voting data and re-setup my vote channel. I exited and went back to the news channel and *BOOM* it updated. Everything has worked correctly from that point forward.

    So check your time and date, delete your voting data, try to update.
     

Share This Page