Wii can no longer play disc games!

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ss12mario, Sep 6, 2010.

  1. ss12mario
    OP

    ss12mario Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 15, 2008
    United States
    Hey guys, I bought my wii a few months ago (black wii with the new disc drive) and I softmodded it myself and everything seemed fine and dandy because I used my HDD to boot games. But recently I tried loading my wii sports games and some new gamecube games I had bought and NONE OF THE GAMES LOAD!!!!

    I softmodded it a while back so I cant exactly pinpoint what went wrong, do you guys have any idea where i screwed up? and how to fix it? Im thinking it might be one of the IOS's i installed, but I have no idea which one it could be. [​IMG]

    any ideas on how i can get it to read games again? i really wanna play my copy of windwaker again [​IMG]
     
  2. xzxero

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Member
    3,831
    28
    Jul 18, 2008
    United States
    SB
    did you install DARKCORP?

    or priiloader?
     
  3. ss12mario
    OP

    ss12mario Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 15, 2008
    United States
    hmmm i think i installed priiloader, do you think that could be the reason why?
     
  4. xzxero

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Member
    3,831
    28
    Jul 18, 2008
    United States
    SB
    well it can affect your system menu IOS.

    i doubt thats the cause of your issue.

    acan you post a syscheck?
     
  5. ss12mario
    OP

    ss12mario Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 15, 2008
    United States
    alright i just had to look up how to do a syscheck lol here you go
    sysCheck v2.0.1 by Double_A
    ...runs on IOS61 (rev 5405).

    Region: NTSC-U
    System Menu 4.2U (v481)
    Hollywood v0x21
    Console ID: 128561052
    Boot2 v4

    Found 69 titles.
    Found 38 IOS on this console. 10 of them are stub.

    IOS3 (rev 65280): Stub
    IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 778): No Patches
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 256): Stub
    IOS12 (rev 269): No Patches
    IOS13 (rev 273): No Patches
    IOS14 (rev 520): No Patches
    IOS15 (rev 523): No Patches
    IOS16 (rev 512): Stub
    IOS17 (rev 775): No Patches
    IOS20 (rev 256): Stub
    IOS21 (rev 782): No Patches
    IOS22 (rev 1037): No Patches
    IOS28 (rev 1550): No Patches
    IOS30 (rev 2816): Stub
    IOS31 (rev 3349): No Patches
    IOS33 (rev 3091): No Patches
    IOS34 (rev 3348): No Patches
    IOS35 (rev 3349): No Patches
    IOS36 (rev 3351): No Patches
    IOS37 (rev 3869): No Patches
    IOS38 (rev 3610): No Patches
    IOS50 (rev 5120): Stub
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS53 (rev 5406): No Patches
    IOS55 (rev 5406): No Patches
    IOS56 (rev 5405): No Patches
    IOS57 (rev 5661): No Patches
    IOS60 (rev 6400): Stub
    IOS61 (rev 5405): No Patches
    IOS70 (rev 6687): Trucha Bug, NAND Access
    IOS202 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS222 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS223 (rev 4): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS249 (rev 14): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v10

    Report generated on 2010/09/06.

    hope we can get this fixed [​IMG]
     
  6. xzxero

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Member
    3,831
    28
    Jul 18, 2008
    United States
    SB
    you can try to enable the region free and block disc update hacks via priiloader.
     
  7. ss12mario
    OP

    ss12mario Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 15, 2008
    United States
    sorry for being a noob >_> but how do i do that?
     
  8. xzxero

    xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Member
    3,831
    28
    Jul 18, 2008
    United States
    SB
    hold on reset while the wii is turning on to enter priiloader

    then go to the system menu hacks section

     
  9. ss12mario
    OP

    ss12mario Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 15, 2008
    United States
    damn, i set it to region free already and still no luck [​IMG]
     
  10. ss12mario
    OP

    ss12mario Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 15, 2008
    United States
    oh wait nevermind, i got it to work [​IMG] thank you guys so much!