Wii brick and need help bad

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Miniova, Jan 12, 2010.

Jan 12, 2010

Wii brick and need help bad by Miniova at 11:03 AM (1,568 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Ok people. My wii bricked. Here's how. I had homebrew on my wii and updated to 4.0U after it had it. Then I downgraded to 3.2U to be able to use the backup loader in case some of my games stopped working. I had to update to 3.3U i think to play brawl. A month went by and i never put bootmii or preloader or anything on it becuase i didn't think it would brick. Then one day my parents decided they wanted to play wii sports resort. So they did the disc update and it bricked my wii. I've been trying to do savemiifrii but it's not working. Is my wii unbrickable?
     
  2. Fluto

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    its mininova (username)

    does it have a modchip?
     
  3. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    not by you. it needs the hands of somebody that knows what they are doing and with a infectious or whatever tool nintendo uses. you are now the owner of a tiny white boat anchor.
     
  4. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    :facepalm: Bootmii is essential,even if you think blahblah.also games aren't working depends on cIOS,not System Menu,final answer,unless maintenance mode,probably not
     
  5. Fluto

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    what ! [​IMG]
     
  6. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I unfortunatly never had heard of bootmii until it bricked [​IMG]
     
  7. zuron7

    Member zuron7 RBYG

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,369
    Location:
    GPS not available in this area
    Country:
    India
    It's dead.
    I don't think you can repair it.
    But I heard of something that can prevent bricks other than prii and Bootmii.
     
  8. giantpune

    Member giantpune GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 10, 2009
    Messages:
    2,860
    Country:
    United States
    its called brains [​IMG].

    this brick would have not happened he had used DOP-IOS to remove the stub IOSes ofter he downgraded his wii to 3.2. priiloader/preloader would not have helped out here at all.
     
  9. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Would you care to explain? I'm willing to do anything besides sending it to nintendo at this point.
     
  10. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    you could have someone(on Temp,forgot his name,he had a red ava.)to fix it with an infectus chip,guess he would charge you for it,aside from that,savemiifrii
     
  11. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    I've been doing savemiifrii with an original gc controller and I can't get the recovery screen to come up though.... I'm good on getting a mod chip. I'd like to be able to send it off as a last resort. I'll bbl though... school is calling. Maybe I'll still be on the first page by the time i get back [​IMG]
     
  12. Fluto

    Member Fluto A potato in disguise

    Joined:
    Apr 17, 2009
    Messages:
    1,273
    Location:
    The Moon
    Country:
    Australia
    mininova was the original
     
  13. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    you could have someone(on Temp,forgot his name,he had a red ava.)to fix it with an infectus chip,guess he would charge you for it,aside from that,savemiifrii


    http://gbatemp.net/index.php?showuser=173218

    "DeadlyFoez" is the man you need..................
     
  14. Pete666

    Member Pete666 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    228
    Country:
    Canada
    do you know what is funny???
    A lot of people are bricking their wii and they didn't even read a single topic about softmod here!!!

    after that, they brick it and create an acount to ask for help!!!!

    it's written everywhere not to downgrade....

    Im new to softmod and I have read a lot of topic here in one week before even thinking installing the homebrew channel! I wanted to be sure what I was doing..
     
  15. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Well sorry... i learned about the mod from my friend and i didn't think anything would happen. At least I'm making an attempt to fix it instead of still being stupid and sending it off now.
     
  16. Lothlorian

    Member Lothlorian GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 9, 2009
    Messages:
    207
    Location:
    Berdoo
    Country:
    United States
    Sad story.

    updated to 4.0 and then downgradeing to 3.2 (4.0 update would stub IOS50). Wii Sports resort has SM 3.4 on it and 3.4 runs from IOS50. System Menu 3.4 with a stub IOS50 = Full Brick.

    No bootmii/boot2 then there is nothing to do but send it to Ninty.
     
  17. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Thats what I was afraid of... lets hope that i get around the homebrew checkers.... heh
     
  18. Miniova
    OP

    Newcomer Miniova Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Sorry for double posting but i just remembered something. I think i installed the bootmii thing with the bannerbomb. Is there a way I could check it?
    I've looked on my sd card and there isnt a bootmii folder though.
     
  19. calthephenom

    Member calthephenom GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 28, 2009
    Messages:
    123
    Country:
    United States
    i lol'd pretty hard at this thread
     
  20. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    If Bootmii is installed as boot 2, on start up the blue light flashes twice in quick succession.
     

Share This Page