Gaming wii black ops connection *FIX*

hempin

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 21, 2009
Messages
84
Trophies
0
XP
150
Country
United States
simply erase your wifi connection in wii settings and then reconfig the wifi settings and wa-la! your online 24-7 no waiting for games to start when it reads 8k people online, except for you!"

edit: although this worked for me the first time and a couple after i believed this worked but according to what i'm reading, some are adding more ios and others are configuring so what works with yours? & thanks to everyone for their input..
 

ringorinfret

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 10, 2008
Messages
306
Trophies
0
XP
142
Country
United States
Huh? what is this fix about? I dont understand...

something I found though is that in battle matches, it would get all laggy and jerky (choppy). I was using Ios250 v20 base 57...I switched to hermes v5.1 in 224 slot with base 57...bingo! no more jerkyness...plays so smoothly I am crying of joy as I am writing this..well almost ;-)
 

GeekyGuy

Professional loafer
Former Staff
Joined
Jun 21, 2007
Messages
5,032
Trophies
0
XP
2,033
Country
United States
ringorinfret said:
Huh? what is this fix about? I dont understand...

something I found though is that in battle matches, it would get all laggy and jerky (choppy). I was using Ios250 v20 base 57...I switched to hermes v5.1 in 224 slot with base 57...bingo! no more jerkyness...plays so smoothly I am crying of joy as I am writing this..well almost ;-)

Unfortunately, that cIOS makes the US version unplayable using CFG USB Loader, which seems to be my only option, since my HDD is formatted with FAT32. But I will say this, I envy you. I'm actually good at this game, and it frustrates me to no end when I die because the frames stutter madly while trying to take a shot.
 

Sketter

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Dec 15, 2008
Messages
94
Trophies
0
Age
38
XP
203
Country
Canada
I have to disagree.
If you fallow the COD:BO forums you will see that the connection issue is a problem for everyone, (legit to non legit players).

They have been rolling out updates for the past 12 hours.
When you start the multi player you will notice at top right the version number go from 0.0.1 to 3.0.1 when you select Wi-Fi connection.

I haven't done any changes and online seems to work now.
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
GeekyGuy said:
ringorinfret said:
Huh? what is this fix about? I dont understand...

something I found though is that in battle matches, it would get all laggy and jerky (choppy). I was using Ios250 v20 base 57...I switched to hermes v5.1 in 224 slot with base 57...bingo! no more jerkyness...plays so smoothly I am crying of joy as I am writing this..well almost ;-)

Unfortunately, that cIOS makes the US version unplayable using CFG USB Loader, which seems to be my only option, since my HDD is formatted with FAT32. But I will say this, I envy you. I'm actually good at this game, and it frustrates me to no end when I die because the frames stutter madly while trying to take a shot.
Works for me and others with that cIOS and CFG: http://gbatemp.net/t264543-a-strange-black...blem?&st=30
What version are you on? I'm using cfg61t1.dol.
 

GeekyGuy

Professional loafer
Former Staff
Joined
Jun 21, 2007
Messages
5,032
Trophies
0
XP
2,033
Country
United States
EeZeEpEe said:
GeekyGuy said:
ringorinfret said:
Huh? what is this fix about? I dont understand...

something I found though is that in battle matches, it would get all laggy and jerky (choppy). I was using Ios250 v20 base 57...I switched to hermes v5.1 in 224 slot with base 57...bingo! no more jerkyness...plays so smoothly I am crying of joy as I am writing this..well almost ;-)

Unfortunately, that cIOS makes the US version unplayable using CFG USB Loader, which seems to be my only option, since my HDD is formatted with FAT32. But I will say this, I envy you. I'm actually good at this game, and it frustrates me to no end when I die because the frames stutter madly while trying to take a shot.
Works for me and others with that cIOS and CFG: http://gbatemp.net/t264543-a-strange-black...blem?&st=30
What version are you on? I'm using cfg61t1.dol.

I was using the latest stable version, then tried updating to the latest beta, but the game didn't play at all, so I went back to stable, which I believe is 6.0. Again, you're talking about the US version of the game? I tried various things, but that particular cIOS won't work for me.

EDIT: Ah, shit, finally got it to work with version 6.1t3, I think it is. I'll have to test it out more later, but from the match I just played, it sure seems vastly improved. I almost felt sorry for the other team because I was landing all of my shots...finally! Got a sick k/d. Woot!

Thanks, EeZeEpEe.
 

ManFranceGermany

Atheist, Socialist and pro EU!
Member
Joined
Nov 14, 2010
Messages
624
Trophies
0
XP
39
Country
Gambia, The
hempin said:
simply erase your wifi connection in wii settings and then reconfig the wifi settings and wa-la! your online 24-7 no waiting for games to start when it reads 8k people online, except for you!"

unsure.gif

I never had a problem with WODE and Wiikey II...whats the fix for?
 

GeekyGuy

Professional loafer
Former Staff
Joined
Jun 21, 2007
Messages
5,032
Trophies
0
XP
2,033
Country
United States
Spent a good couple of hours in MP, and man, either that cIOS makes a huge difference, or I'm experiencing one hell of a coincidence. I still get about the same number of matches failing, but the frame stutter and lag are all but gone. This game is actually completely playable now. Still not a huge fan of FPS control on Wii when it comes to multiplayer, but hell, it's still fun.

On a separate note, I did try to clear out my WiFi set-up first, but that made no difference whatsoever.
 

EeZeEpEe

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 2, 2009
Messages
532
Trophies
0
Age
38
Location
New York City
Website
Visit site
XP
67
Country
United States
Sketter said:
I have to disagree.
If you fallow the COD:BO forums you will see that the connection issue is a problem for everyone, (legit to non legit players).

They have been rolling out updates for the past 12 hours.
When you start the multi player you will notice at top right the version number go from 0.0.1 to 3.0.1 when you select Wi-Fi connection.

I haven't done any changes and online seems to work now.
You're definitely right. I cleared and re-entered my Wi-Fi settings and I'm still getting errors starting a match. It's got to be on the server end that's having problems.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Next gen will probably be all portable
    Gift
  • T @ trimesh:
    Some things (like Super Famicom games) just feel right when you play them using the original hardware and a CRT
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    The PS tablet
    Gift
  • mthrnite tempBOT: @ mthrnite
    switches the box from tv to game
    Gift
  • T @ trimesh:
    Not so sure about that - the tendency for "graphics uber alles" tends to lead to very high power consumption
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    If you look at what's now portability graphics are catching up to console quality
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Nintendy is a huge example of not everyone caring about powerful specs most that do will be hardcore PC players anyway
    Gift
  • T @ trimesh:
    The thing is that the IATA rules impose a pretty hard limit of 100Wh on battery sizes for lithium batteries - and it doesn't look like Li is going away soon
    Gift
  • T @ trimesh:
    So if you want (say) 4 hours of runtime you need a maximum system-level power consumption of 25W
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Yeah but we already have AAA titles looking fine on tablet form 1080p displays
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Human eye can only tell so much of a difference
    Gift
  • T @ trimesh:
    For reference, the PS5 is rated at 350W and the Xbox series X at 275W - and that's console only, without any display
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    But the future always holds performance never know what the aliens will donate from their left over tech
    Gift
  • T @ trimesh:
    Maybe :) - but batteries have turned out to be a pretty hard problem
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Like I said most that will truly care will already be hard core gaming pcers
    Gift
  • T @ trimesh:
    And DF subscribers :)
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    I bet you could find a neighbor with a ps5 and they'd have no idea what the word spec means
    Gift
  • T @ trimesh:
    Yeah probably - people on forums seem to care a lot, but they are heavily self-selected
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Most on forums try to get a good learning of actual tech
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    Papaya, so good
    Gift
  • KenniesNewName @ KenniesNewName:
    Only 13 more titles to go on ps3 yay
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    I still have a remnant of the taste of the papaya
    Gift
  • Dark_Phoras @ Dark_Phoras:
    @KenniesNewName June will come sooner than the end of that process
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    PS3 had horrible speeds off the drive
    Gift
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I always wondered why, but I am pretty sure it was trying to reduce costs
    Gift
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: I always wondered why, but I am pretty sure it was trying to reduce costs