Wii backup problems

Discussion in 'Wii - Hacking' started by s!em, May 3, 2007.

May 3, 2007

Wii backup problems by s!em at 4:57 PM (3,840 Views / 0 Likes) 34 replies

  1. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    I've got wiikey, PAL wii
    and 2 games perfect downloaded(checked with de par2 files)
    one PAL and one NTSC
    I use nero burning rom 6
    but they don't work [​IMG]
    can anyone help me!?
     


  2. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    You used the decrypter to decrypt them? If they are wii files you have to use a decrypter to change them to .iso files for them to work. The best one I think is Raw Dump 2.0.
     
  3. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    already in iso
    but they don't work on my wii
    and I have already games from my friend
     
  4. Kilko

    Newcomer Kilko Member

    Joined:
    Jun 5, 2006
    Messages:
    19
    Country:
    It could be the brand on your DVD-media, which brand are the DVD+R's or DVD-R's?
     
  5. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    Also try to use the free Imgburn to burn your iso's, I still can't believe how easy and reliable it is to use it but I'm surely happy I do..[​IMG]
    Alcohol just refused to burn anything for me on my brand of dvds.
    Just try Imgburn and see what happens.
     
  6. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    I have tried, but there was a problem :S
     
  7. keypox

    Newcomer keypox Newbie

    Joined:
    May 4, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    hey i am having the same problems check the size of the image it must be this exact size 4,699,979,776 bytes

    I prob dont have to tell you you must rightclick on the file and goto properties to get that little bit of info

    if it isnt that size the iso is bad ...
     
  8. kutis

    Newcomer kutis Advanced Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    71
    Country:
    Austria
    for spm u need to convert it pal first, and try burn slower... i'm using tdk -r 8x media, with nero on 4x speed, works fine... remember to update first (then turn off your wifi if you're as paranoid as i am).
     
  9. Redsquirrel

    Member Redsquirrel GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 27, 2007
    Messages:
    615
    Country:
    United Kingdom
    eh? you dont need to. Wiikey automatically patches it on the fly.

    TDK media should be fine. I always burn 4-8x.
     
  10. kutis

    Newcomer kutis Advanced Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    71
    Country:
    Austria
    umm, when i first try mine on tdk +rw, it doesnt work, so i patch it... o well, as long as it works, rite? [​IMG]
     
  11. Lain

    Newcomer Lain Member

    Joined:
    Jul 30, 2006
    Messages:
    24
    Country:
    Portugal
    Which one of them is the PAL and the NTSC?

    I'm also a Wii PAL w/ Wiikey user and I can tell you that many import games will have problems running on it.. I advice you only running PAL games for safe keeping..

    There's a link on a sticky to a compatibility list.. check the information about the game you want to run..

    From experience I know that WarioWare hangs on the initial load.. it's also stated on the compatibility list..

    Now also be careful.. I downloaded Dragon Ball Z Tenkaichi Budokai 2 PAL from WiiERD group and it is not a true PAL as they state.. they were lame enough to grab the NTSC version and simply convert it to PAL.. and then upload..

    Of course.. this will cause problems..
     
  12. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    Thats assuming that hes downloaded the wiikey config disc to set it for region free.

    Back on topic. I have tried alcohol for burning Wii games but it always asks me to enter some values. I haven't had a failed burn yet with Nero burning at X4. Though I am limited to burning at X4 as my hacked firmware doesn't like burning the dvds any faster.
     
  13. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    SPM is NTSC
    and
    WWSM is PAL

    BUT, wwsm doesn't work at all!

    EDIT: the files have downloaded perfectly
    BUT: the iso is dameged for winrar [​IMG]
     
  14. kutis

    Newcomer kutis Advanced Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    71
    Country:
    Austria
    offtopic, how do i know if the region free thingy saved correctly? i thought i did that,.. does the setup disc restore the setting upon load? ie, if i set it to region free and properly saved, when i load the disc again, it's already set on region free?

    back to topic,.. so the SPM works now? more info on how it doesnt work might help us help u. does it recognize the disk then freeze on loading or something else? the only thing i can recommend u to try is to change a media.. a good blank dvd usually have a darker (deeper) blue tint. i also prefer a printable surface, it is thicker and less prone to topside scratches.
     
  15. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    it don't recognize it

    EDIT: [​IMG] [​IMG] I burned the wiikey setup disc and it don't work!!!
     
  16. Cyberdude93

    Newcomer Cyberdude93 Advanced Member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    63
    Country:
    United Kingdom
    HAVE you tried the config disc? The config disc is the only thing you can really trust. If it doesn't work, it's crap media or a botched mod.

    Supposedly the config disc can't read settings from the chip because if it could, it'd be detectable. The settings probably won't be overwritten when you load the disc, only when you choose "Save settings". You just have to trust that it's really saved the settings.
     
  17. pewpz

    Member pewpz GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 2, 2005
    Messages:
    132
    Location:
    NorCal
    Country:
    United States
    That should have been the first thing you tried. Guess it's time to open it back up and check your connections. btw, where did you get the Wiikey from?
     
  18. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    From a shop, with zelda to test the mod
    i've downloaded excite truck on a mac and it works perfectly
    i've got 3 games from a friend, works
    it's not my DVD disc(excite truck works)
    ...
     
  19. s!em
    OP

    Member s!em Member

    Joined:
    Jul 1, 2006
    Messages:
    35
    Country:
    Belgium
    I've burn all the games now on 4x in IMGburn
    the wiikey disc work now, but the other games doesn't
    size from iso : 4,37 GB (4.699.979.776 bytes)
    I can't open the iso from SPM and WWSM with winrar
     
  20. shonosuke

    Member shonosuke GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 6, 2003
    Messages:
    452
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands

Share This Page