Wii 3.4 and USB loader with Tiger Woods 2010

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by jwildes, Jun 9, 2009.

  1. jwildes
    OP

    jwildes Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 9, 2009
    United States
    I just recently purchsed Tiger Woods 2010 for the Wii. I am on 3.4 with homebrew channel installed and usb loader installed. When I put the Tiger Woods disc in it checks for latest update and then asks me to install. Should I install latest update (4.0 i'm guessing) or is there a risk of my usb loader not working after that. What should I do?
     
  2. ragde

    ragde Advanced Member

    Newcomer
    65
    0
    May 16, 2007
    United States
    Why don't you pass the game to the USB loader?
     
  3. jwildes
    OP

    jwildes Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 9, 2009
    United States
    I planned on putting it on the Hard Drive for usb loader...does that bypass the system check? Also will I be able to play online with it off the hard drive
     
  4. purechaos996

    purechaos996 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    766
    99
    Nov 5, 2008
    United States
    Connecticut
    Yes it will take out the update that falls under "junk data".
    Yes you should be able to play online.
     
  5. jwildes
    OP

    jwildes Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 9, 2009
    United States
    Cool that helps a bunch...sorry kind of a newb at homebrew on the wii. If future games require a system update can that be acomplished by costume cios?
     
  6. jwildes
    OP

    jwildes Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 9, 2009
    United States
    Sorry to be a pain, I'm at work and can't test this out so I'm just being curious. When you say it is part of the junk data does it skip the check all together or does it still come up and then I bypass it somehow. Thanks
     
  7. purechaos996

    purechaos996 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    766
    99
    Nov 5, 2008
    United States
    Connecticut
    It completely takes the update out of the game. so it skips the update check. Also if newer games do need a update to run then its most likely because the game runs on a certain IOS the easy way around this is to simply download the .wad file of the IOS and install it via wad manager 1.3 or 1.4 however it is againts the TOS to ask for IOS or cIOS wads so you will have to look else where
     
  8. jwildes
    OP

    jwildes Newbie

    Newcomer
    6
    0
    Jun 9, 2009
    United States
    Thanks for all your help...
     
  9. TornZero

    TornZero GBAtemp Regular

    Member
    197
    0
    Mar 15, 2009
    United States
    jwildes, I updated my Wii to 4.0U with HBC installed and using the official update. Nothing bad happened and HBC wasn't deleted. I got BannerBomb for my important homebrew (Like WADManager) and use HBC for whatever isn't blocked now. I can still change the IOS'/cIOS' without problem. You can update officially and you'll be okay if you BannerBomb your way through if you have to unless you altered the cIOS already. If you did, then use Waninkoko's updater and instructions. Then just BannerBomb your way through.
     
  10. malahl

    malahl Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 10, 2009
    United States
    want to make sure you guys understand the issue.

    When putting in the disc, there is a system update in the game channel. THe messaging states "this update is required to play the game. Warning unauthorized modifications will be removed and may cause your wii to quit functioning" or somesuch.

    I am not sure if simply sending the game to the HDD or installing the update (4.1?) will work with the current Bannerbomb / HBC.

    Myself, I am not willing to try until someone else does [​IMG]
     
  11. OncleJulien

    OncleJulien tool of peers

    Member
    1,170
    263
    Apr 6, 2009
    United States
    Los Angeles
    you and me both...i ripped and played the game just fine, with one exception, the 'motion plus instructions', as with the tennis thread, makes the game/wii reboot to the system menu.
     
  12. TeenTin

    TeenTin GBAtemp Maniac

    Member
    1,217
    1
    Jun 20, 2007
    Hong Kong
    Do you have motion plus ? Does it work fine ?
     
  13. malahl

    malahl Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 10, 2009
    United States
    okay HDD (usb) install and wii motion plus work fine. Panic averted.
     
  14. jaykop

    jaykop Member

    Newcomer
    36
    0
    May 3, 2009
    USB loader with Tiger Woods 2010 usa on pal wii does not load it gets past the white screen with the controller warning then it shows a picture of tiger woods 2010 then a blackscreen any one get any ideas for me ........
     
  15. jono@home

    jono@home GBAtemp Regular

    Member
    273
    0
    Apr 30, 2007
    wait for the pal version... especially if you want to play online...
     
  16. jaykop

    jaykop Member

    Newcomer
    36
    0
    May 3, 2009
    it does'nt make sense why it gets that far then a blackscreen...
     
  17. jono@home

    jono@home GBAtemp Regular

    Member
    273
    0
    Apr 30, 2007

    I haven't tried it so I can't comment... you running it from usb loader.. ?? if so allow disc default video mode.
     
  18. jaykop

    jaykop Member

    Newcomer
    36
    0
    May 3, 2009
    QUOTE(jono@home @ Jun 10 2009, 01:43 PM)
    just gave that a go and nope it didnt work dam i have just got the Wii Motion Plus from asda today lol
     
  19. malahl

    malahl Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Jun 10, 2009
    United States
    QUOTE(jono@home @ Jun 10 2009, 04:40 AM) wait for the pal version... especially if you want to play online...
    or just buy the game. im just saying
     
  20. xboxrules

    xboxrules GBAtemp Regular

    Member
    109
    0
    Oct 11, 2007
    United States
    I'd be curious to know what the update is (version, ios)? Anyone have that info or a link to find out?