1. arogance1

    arogance1 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 17, 2008
    Messages:
    458
    Country:
    I acquired my version via 8 1Gb files from FileSonic, took a few hours to get but plays great [​IMG]
     
  2. Braxton2011

    Braxton2011 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So yea, got my hands on a copy.
    WBFS is trying to call the game down to 0.06GBs.
    What should I do?

    [​IMG]
     
  3. Deepfreezer

    Deepfreezer Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Gambia, The
    I would say you got a fake or messed up img. WBFS Manager over here states 6.33 gb after sending to drive. And the second to mention is, that the line under Xenoblade Chronicles is totally messed up it should say the game id not this ugly symbols.

    Edit: and i forgot to say in the upper right corner it should say PAL instead of RF.
     
  4. taggart6

    taggart6 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Messages:
    340
    Country:
    United States

    Yup, you have a bad ISO copy of the game.
     
  5. taggart6

    taggart6 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 20, 2006
    Messages:
    340
    Country:
    United States
    Playing on USBLoaderGX 2.2 with IOS 222 and Forcing NTSC480p

    2 hours in and no issues to report.
     
  6. vame536

    vame536 Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    30
    Country:
    Ok, so I've been trying to get this game to work from the SD card. I have a WiiKey Fusion, and my Wii is softmodded, so a few ways to go about it. Shame none of them work.


    If I try via the WiiKey Fusion's SD card reader, I load the ISO onto the SD card with WBFS, the game shows up in the disc channel. It starts, the screen telling you to use the Wiimote strap come on, it fades to black.... and nothing happens.

    If I try with an SD card loaded, NeoGamma R9 beta50, I can mount the game, it shows up 'XenoBlade Chronicles' then when I try to start it, I get 'Connection to WBFS Lost'

    Pretty sure the ISO is legit, shows up as 6.31gb in size when its mounted on the card with WBFS.

    If I put another game on the SD Card (NSMBW) and load it via the WiiKey Fusdion's SD card reader, it loads straight away and is 100% stable, as does every other game I've tried.


    Anyone know what stops Xenoblade running from the SD Card?

    Many thanks.
     
  7. Shuji1987

    Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    381
    Country:
    Netherlands

    Try unpacking the ISO with winrar. My 7.92GB iso did exactly the same being a bitch and when I tried unpacking atleast it loads fine into WBFS (it's reading it out as we speak as it's now a RAR).

    I'll update this post if it worked. [​IMG]

    edit:
    After the reading, it came up as the correct ISO file (6,33GB) and unscrambled text. I'm not sure yet if it boots, but atleast it works now. Will report back later.

    edit2:
    Iso boots up fine from USBLoaderGX. =D Try if it works, I'll be off playing Xenoblade [​IMG]
     
  8. lordg

    lordg Newbie

    I have a WiiKey v1

    Can I get this game to play on my NTSC Wii?
     
  9. blahkamehameha

    blahkamehameha GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    270
    Country:
    United States
    im using neogamma r9 beta 50 iso 249 rev14

    when i load the game from the wbfs formatted hard drive, it does the disc read error thing.


    anyone know how i can fix this?
     
  10. cloud_gackt

    cloud_gackt Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Indonesia
    update your cios to rev 17 or use d2x v6 CIOS
     
  11. blahkamehameha

    blahkamehameha GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    270
    Country:
    United States
    thanks man.

    updating to rev 17 won't lose any game compatibility right? i've heard cases where people who have updated to newer revisions lose the ability to play some games that worked on older ones
     
  12. Ace Overclocked

    Ace Overclocked My CPU's hot but my core runs cold.
    Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    2,110
    Country:
    Italy
    there is a dvd 5 version out there but in espagnol with english audios
    please make an english one!
     
  13. zizer

    zizer GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,036
    Country:
    don't worry
    use 248 slot cios rev17, 249 - cios d2x base 56
     
  14. loserkidsblink18

    loserkidsblink18 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Aug 21, 2008
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    Didn't work when I originally burnt it to a DL disc and used neogamma.. said bad burn, so the fault was probably with the layer break or my burner.

    Works fine loading from USB Loader GX.

    As much as this game was hyped, I'm REALLY not getting into it. Muddy graphics, awful voice acting, complicated controls, battle system and UI..

    I'm going to push it out a bit longer.. but as of now I'm a bit skeptical [​IMG]
     
  15. Hielkenator

    Hielkenator GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    4,210
    Country:
    Netherlands
    LOL, go play COD then!

    Seriously, the story in this game is VERY strong.

    Stomach still turn because of Fiora....I really liked that girl.....

    BTW Wich controls to you find compilcated? It plays like a dream.
    If you referring to combat, you don't have to bash buttons. It's auto combat when you are in range of the enemy.
    You just use your arts to to play the battle tactically. It's the strong point of the game IMHO. It gets very addictive.
    Take a look at the in game tuts again. and use a Classic controller.

    Give it some time, grind some enemy's and level up. The combat is VERY deep, so is the story.
     
  16. Hadrian

    Hadrian Everybofy knows badgers like MASH POTATOES!
    Former Staff

    Joined:
    Oct 12, 2004
    Messages:
    16,982
    Country:
    United States
    Are you sure you downloaded Xenoblade Chronicles and not some sub RPG that was renamed for the download? Complicated controls? You have no fingers or hands or something? No way are they complicated...voice acting a matter of taste and battle system is the finest of any turn based RPG for a very very long time. Graphically its extremely good for a Wii title.
     
  17. Kamiyama

    Kamiyama GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Mar 14, 2007
    Messages:
    500
    Country:
    Finland
    Seriously, kids of these days and their FPS' with the other sh1t...

    This game is PURE gold! First Wii game ever that I've actually bought since Monster Hunter Tri!

    For Wii, graphics are wonderful and gameplay is awesome. I would not change these English voices for anything (Fiora's voice is pretty sexy) and normally I can't stand Brittish English (no offence). Only time when I used Japanese voices was when I showed the game to my bro and he wanted hear them. Even HE said that he prefer English voices better.

    Shitty graphics? Don't play it with scart in 70" HDTV with your noses in the screen, Wii is using only 420p video output in max with component cable. Shitty gameplay because you don't shoot anything? This is a RPG for God's sake (I can see why NoA don't bring these games to America)! And actually one character is using a gun, so you can shoot a thing or two. Shitty English voice actors and you will use only Japanese voice track? Try say it once more when you have listening Japanese voices 10+ years like me, I bet you have got enough with them by then. These English voices are kicking some serious UNDUB asses.

    Best RPG ever? Me, my bro and couple of our friends are saying so!
     
  18. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,228
    Country:
    France
    The "iso" is encrypted, Winrar can't open it. you need the keys to open it with Trucha or Wiiscrubber.


    I love this game, I'm already more than 30H into it in two days! I feel like 15 years ago when I played console all days long.
    And I like graphics and controls (they are REALLY easy, I don't understand how people find it hard to battle. select the command, place yourself at the back or side of the enemy, push button, win [​IMG]). I'm switching back and forth Japanese and English, I don't understand all spoken english (with UK accent?) so one or the other is the same for non native english speaker...

    I only regret few things from the menus :
    No quests log (like listing the one you lost, or knowing the one you never found, knowing how much you have left to do etc. something like the trophies listing would have been great)
    No PNJ list (you have to find the PNJ in the relationship cart to know the available time range. Sometime you need to check them all)
    No possibility to mark areas on the full map (like placing an exclamation mark on quests place. But that's fine, I just need to remember it myself and don't stop playing for few months...)
    I've read the real-time-clock is blocked at 99:59 (which is too bad, because I think I'll play more than 100H. Don't include it at all if you don't care counting).
     
  19. kehusmaa

    kehusmaa Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 18, 2011
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    Do you need to add the layer break while burning this or is auto fine?
    also I see a NTSC fix floating around is this actually needed? I still can't understand all the bad burn errors I'm getting
     
  20. Shuji1987

    Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    381
    Country:
    Netherlands
    Just saying it worked wonders for me. As to me it was probably a case of renaming a RAR file to ISO file which contained a RAR and then the ISO file that caused WBFS to freak out. If you downloaded the 7.92GB version and you have issue with getting it to work on WBFS manager you should try unpacking it and try again.

    Anyway, I have been playing it for a couple of hours but I'm not that impressed by the game. IMO the whole open world setting is too much for the Wii to handle, everything looks blurred and pixelated (textures are fugly). Though I do admit, the story is very awesome. This should be remade for the Wii U if you ask me. The graphics are stopping me from getting into the game.

    So far I'd say it's a 7.
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Chronicles, Xenoblade, (Europe)