Wifi. Licensed games working, homebrew not.

Discussion in 'NDS - Nintendo Wi-Fi Connection' started by Gilrad, Jun 24, 2007.

Jun 24, 2007
  1. Gilrad
    OP

    Gilrad Newbie

    Any idea why? A randomly surfed access point in my apartment complex got some results within homebrew, but then it disappeared.

    Anybody know what router settings would get it to work? Ports to forward? Why it wouldn't work with homebrew but work with licensed games?
     
  2. Bud

    Newcomer Bud Member

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    16
    Location:
    Hamburg, Germany
    Country:
    Germany
    Homebrew didn't work with my router until I set the WEP authentication type to "shared key" - before that only the commercial games worked.
     
  3. KDH

    Member KDH GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 26, 2007
    Messages:
    241
    Location:
    Kansas
    Country:
    United States
    For me, homebrew will only connect if I set the Basic Rate to 1-2 Mbps on my router. Licenced games (originals and ROMs alike) work no matter what. I don't know why, maybe something to do with the WiFi library used in homebrew?
     
  4. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    OMG KDH, i spent 2 days on and off trying to get my homebrew to connect, and after i saw your post i set the Basic Rate to 1-2 Mbps on my router.....

    IT WORKED. I AM SO HAPPY! [​IMG]

    EDIT: OH NO! NOW IT DOESNT SEEM TO WORK!!!!! [​IMG]

    CHECKING MY SETTINGS AGAIN.

    WHYYYYYYY!

    EDIT2: IrcDS worked once more. so i restarted my ds and booted it again.... IT DIDNT WORK AGAIN!

    EDIT3: FIXED! see new topic.
     

Share This Page