Why my computer wont let me update, unstall, or install?

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by bradzx, Mar 1, 2013.

  1. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I don't ****ing get it! First, I can't delete the folder from Camtasia. Second, I can't unstall, update, and install for MSE (Mircosoft security essentials). And now third, Java. What the h*** ****ing going on with my computer? I didn't do anything wrong!
     


  2. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,736
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    You probably don't have Administrator privileges.
     
  3. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I am only one use my computer.
     
  4. Ericthegreat

    Member Ericthegreat Not New Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,766
    Location:
    Vana'diel
    Country:
    United States
    Make sure your the admin account.
     
  5. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I am.
     
  6. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,736
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    If you have Admin privileges and you cannot run installations, it's due to one of the two reasons:
    1. You have a virus which prevents the Windows Installer service to start the process.
    2. Your Windows Installer is crippled for whatever reason and does not work properly.
    In the first case, you can run an Anti-Virus search with one of the Portable versions of AV's without having to install them. In the second, running sfc /scannow from the Command Prompt should initiate a System Repair routine and check for any issues within Windows and correct them if possible.
     
  7. pyromaniac123
    This message by pyromaniac123 has been removed from public view by p1ngpong, Mar 1, 2013, Reason: unhelpful -p1ng.
    Mar 1, 2013
  8. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I use Avast. Ok.
    How do you so sure about that?
     
  9. Foxi4

    Reporter Foxi4 On the hunt...

    pip
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    22,736
    Location:
    Gaming Grotto
    Country:
    Poland
    Run a Full system scan, not just the quick one. Leave it overnight, it might take a while.

    Don't want to poop on pyro's parade, but you probably wouldn't be able to do that, but provided you would, you'd practically make Windows unoperable. He was doing a funny. :tpi:
     
    Ammako and gamefan5 like this.
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    What happens when you try?
     
  11. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Wont let me update. It said file or data missing.
     
  12. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Could you screenshot the error message?
     
  13. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Sure. Here you go. This is Java update.

    [​IMG]
     
  14. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Does it display the same type of error for anything else you try?
    Can you browse to that folder?
    If you can get into the folder, can you find the file?
     
  15. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I did check on search. None of them found. So that mean I have to download or reinstall?
     
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Don't search, actually try going into the folders.
     
  17. Auryn

    Member Auryn GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 21, 2011
    Messages:
    529
    Country:
    Switzerland
    why on the heck are you in that folder in the first place????
    The second window behind your error message is asking you to locate that file so search your pc for that file and tell him the right path in that window or try download that file again and save it to your desktop or on your download folder and then run it from there.
     
  18. gifi4
    This message by gifi4 has been removed from public view by p1ngpong, Mar 1, 2013, Reason: unhelpful -p1ng.
    Mar 1, 2013
  19. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    Gifi4, shut up. U are really getting my nerve.

    Rydian, you wont believe it what I found. :(

    [​IMG]
     
  20. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Have you been running software like ccleaner or other "cleanup" or "free space" programs?
     
  21. Ericthegreat

    Member Ericthegreat Not New Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,766
    Location:
    Vana'diel
    Country:
    United States
    use the java offline installer this one time, it will clear up that issue, try and install somthing else and see if it works.
     
  22. bradzx
    OP

    Member bradzx x-Darkie-x

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    1,936
    Location:
    Ponyville
    Country:
    United States
    I did, but wont work cuz of that.

    Rydian - No. Why?
     

Share This Page