Hacking Feedback Why does "TegraRcmGui(2.6)" keep saying "No RCM device detected"?

Scientist1029

New Member
OP
Newbie
Joined
Nov 28, 2021
Messages
3
Trophies
0
Age
122
XP
27
Country
United States
Hello everybody, I have a problem with my TegraRcmGui(2.6). It keeps saying "No RCM device detected" even though I have a USB C cable inserted in the Switch and PC and I'm confidently sure that my Switch is in RCM mode (it doesnt turn on when I press the power button). I also have the RCM jig inserted. So why is the Tegra not detecting my Switch?

Here is the photo of the type of USB C cable im using:
180332.01-1_wmk.jpg


Here is the error it is stating:
Screenshot (24).png
 
Last edited by Scientist1029,

Dust2dust

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,678
Trophies
1
XP
2,617
Country
Canada
Has it worked before, or is it your first try? There are several possibilities. Your cable might not be compatible. If you have the cable that came with the Switch pro controller, that would work for sure. Your USB port might not be compatible, try another one on your PC. The drivers might not be installed properly for the connection. Maybe try pushing a payload differently, with a dongle like RCM Loader One, or a phone. Be sure you really are in RCM mode. It's hard to tell sometimes.
 

kite21

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 30, 2013
Messages
79
Trophies
0
Age
32
Location
Eureka, California
XP
869
Country
Mexico
I think you need to install drivers for that. Maybe that's why your PC is not recognizing the switch?. Idk if I can leave a link for it, but google "switch rcm mode tutorial cfwaifu" and pick the first link in google right under the videos.
 

Dust2dust

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 17, 2010
Messages
1,678
Trophies
1
XP
2,617
Country
Canada
  • Like
Reactions: kite21
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Salt content is probably fine though lol