Which is the difference between r4 and m3 simply?

Discussion in 'R4 DS' started by trunksilu, Jan 1, 2007.

  1. trunksilu
    OP

    Newcomer trunksilu Newbie

    Joined:
    Dec 30, 2006
    Messages:
    7
    Country:
    Brazil
    Could you help me?
     
  2. herge1

    Newcomer herge1 Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    France
    they're the same [​IMG]
     
  3. Aerquos

    Newcomer Aerquos Member

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    17
    Country:
    Albania
    Not exactly...
    [​IMG]
    [​IMG]
    There is a chip missing on the M3 that is present on the R4. I not sure if anyone knows what exactly that chip does.

    Credit moddz.com for the images.
     
  4. herge1

    Newcomer herge1 Newbie

    Joined:
    Dec 20, 2006
    Messages:
    9
    Country:
    France
    you're right! i don't know what's this chip.
    but their interfaces (and functionalities) seem identical...
     
  5. digital_sin

    Member digital_sin GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    179
    Country:
    Egypt
    shaunj66 says its propably a voltage regulator, but who knows...
     
  6. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    Its probably to brick the R4 if you try installing the M3 firmware onto it [​IMG]
     
  7. Katalyst

    Member Katalyst Johnald Everyperson

    Joined:
    Oct 26, 2002
    Messages:
    753
    Location:
    From H-Town, Residing in ATL.
    Country:
    United States
    Nah, it just does this: (link)
     
  8. jocka

    Newcomer jocka Member

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    29
    Country:
    Germany
    a voltage regulator with 2 pins (is it 2 or 3 pin)?
    perhaps the 2 components are the same... diode / resistor?
    one mounted horizontaly, one verticaly one needs to be jumperd the
    other pins, different brands, different spacing?

    please tell me which codes are on the parts? T1? F1? A1?

    and again: trace the pcb - where does it start - where does it ends @U1?

    X1/X2 is this a quartz? switch? jumper?

    does the "jumper"@ the left side of the pcb just determines:
    M3simply or R4 "hardware found" ?
     
  9. Kyuzumaki

    Member Kyuzumaki GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 24, 2006
    Messages:
    251
    Country:
    United Kingdom
    mine has a black blob over the chip.....

    I think the english M3 software will work because the chinese R4 software gives the same error when you try to use it on an english DS.

    Would love to know what those 4 pads at the top corner are for u think the 2x just means two identical components go there?
     
  10. digital_sin

    Member digital_sin GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    179
    Country:
    Egypt
    i'm 99.9999% sure that a hacked firmware will come out for both carts that removes the protection and allow you to run whatever firmware you want on both carts without the need for actual hardware modification (atleast i hope so)
     
  11. tehcamel

    Member tehcamel GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    there are 2 chips missing, cant tell you what they do bc i dont have an r4 yet. firmware hacks are to be expected considering the r4/m3 are identical. only true benefit of a firmware hack would be if the r4 development team were to go under and theres an update required for rom compatability, whatever. the r4 does a badass job at playing nds roms out the box so i dont see why people would want to grab an m3 firmware unless r4 was no longer. great review gbatemp. r4 will be replacing my supercard lite.
     
  12. digital_sin

    Member digital_sin GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    179
    Country:
    Egypt
    ^^ that's exactly right, who knows who will be switching/converting. R4-to-M3 or M3-to-R4.

    In my opinion; The R4 team is doing a great job so far with the updates, as far as I know there are no games that are not working. Also, this is their first cart on the market, if they wanna make a good name for themselves they better keep the customer happy [​IMG]
     

Share This Page