Which IOS does the preloader run on?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by kwirky, May 22, 2009.

May 22, 2009
  1. kwirky
    OP

    Newcomer kwirky Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    Just curious, which IOS does the preloader run on?
     
  2. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    If it doesn't automatically uses ios reload (I think it doesn't), it's the ios used by system menu since preloader doesn't touch the tmd of the system menu...

    boot2 boots the ios that will be used by system menu and that's no different for preloader... so initially takes the system menu's ios when booting but of course afterwards it can reload another ios which in preloader v0.29 you can do that reloading with preloader's settings...
     
  3. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    I have preloader and mine says it uses ios60. I patched
    Mine though. I'm
    Not sure what it will do to it.
     
  4. kwirky
    OP

    Newcomer kwirky Advanced Member

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    So if I delete IOS61 (4.0U) , it will break preloader.
     
  5. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    Nopez, on 4.0 it's IOS 60..

    Afaik,
    3.2U/E/J, 3.3U/E/J : IOS 30
    3.4U/E/J : IOS 50
    4.0U/E/J : IOS 60

    Korean one differs I guess
     
  6. Tux'

    Member Tux' GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 8, 2009
    Messages:
    723
    Location:
    The flat lands.
    Country:
    Canada
    Do you know what ios 61 does??? Cause I don't [​IMG]
     
  7. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    It's the IOS used by wii shop channel... interestingly shop channel uses it's own IOS instead of system menu's ios...
    for 3.4 it's IOS 51, and for 4.0 it's IOS 60...
     
  8. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    used by the shop channel.
     

Share This Page