Where to find a GBA emu for NDS?

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Nashoki, Jan 5, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Jan 5, 2010
  1. Nashoki
    OP

    Newcomer Nashoki Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    31
    Location:
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    Where? Pls forgive me if I'm to stupid to look for it. [​IMG]
     


  2. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    you dont [​IMG]
     
  3. Raika

    Member Raika uguu

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4,864
    Location:
    uguu
    Country:
    Antarctica
    There aren't any for slot one flashcarts, but the iPlayer can emulate the GBA. The upcoming Supercard DS TWO has GBA emulation, so just wait for it. Or you can just use the slot two EZ Flash 3 in 1 to emulate the GBA.
     
  4. 5%

    Member 5% GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    453
    Country:
    @ Raika

    Will the DS TWO GBA emulation be as smooth the iPlayer's?
     
  5. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    Well, the DS TWO is basically an iPlayer with commercial ROM support, so the answer should be yes.
     
  6. Unoalpho

    Member Unoalpho GBAtemp Regular

    Joined:
    May 27, 2009
    Messages:
    169
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    n00b al3rt!!!
     
  7. Hatsu

    Banned Hatsu Someone's been killing, eh?

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    2,143
    Location:
    __________________ Warn: 50%
    Country:
    Australia
    If you don't have something good to say, don't say it.
     
  8. _Chaz_

    Member _Chaz_ GBAtemp's Official Mook™

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    5,624
    Country:
    United States
    This question must have come up hundreds of times on this site. There is a search button and even Google would have led you to the answer, and nobody is too stupid to type 'Google.com'.
     
  9. Blaze163

    Member Blaze163 The White Phoenix's purifying flame.

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    3,767
    Location:
    Coventry, UK
    Country:
    United Kingdom
    This DS Two, is this a DSi flash card or will it let me play GBA games on my Lite as well? I broke my EZ Flash 3-1 during a botched battery swap. Sorry if this sounds like a newb question. And yes, I could use the search bar. But since we're all here anyway...
     
  10. Gariscus

    Member Gariscus Former Team Cyclops Mod

    Joined:
    Jun 5, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Australia
    It will be a DSi flashcart(it hasn't been released yet) and it will allow you to play GBA roms on your lite. According to what I've read it won't emulate some GBA games as well as using a 3in1.
     
  11. hdofu

    Member hdofu GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    254
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    there is no such thing asside for the one for the iplayer card... which I believe can be found under downloads on this forum
     
  12. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    At the moment, all current and upcoming DSi carts are DS lite/phat compatible
     
  13. Snorlax

    Member Snorlax POSTMODERNISM

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    588
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    I thought we had a sticky for this question... :/
    Oh, yeah, it's still there.
    People are obviously too ignorant. D:
     
  14. ProtoKun7

    Global Moderator ProtoKun7 GBAtemp Time Lord Regenerations: 3

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    7,480
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    United Kingdom
    What if you put tin foil on the back of your R4?

    [​IMG]
     
  15. SgtThom

    Member SgtThom GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    129
    Country:
    United States

    The Ds lite have built in gba Hardware.
     
  16. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    The only hardware it has is the Slot2 on the bottom
    So you still need a Slot2 card to put in that slot
     
  17. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    lol, but on a serious note you need an iPlayer or the SCDS2 which is an umpcoming iPlayer with comercial ROM support. If you're on a DSLite/DS you could get a 3in1 slot which doesn't exactly emulate but flashes GBA ROMs to its NOR or PSRAM and since its from slot-2 launches them.
     
  18. tom_ado

    Newcomer tom_ado Newbie

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
  19. Range-TE

    Member Range-TE GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 9, 2008
    Messages:
    546
    Country:
    Indonesia
    Yeah i tried that, works awesome for a beta!

    Pokemon Emerald ran pretty good, although the animations are kinda bleckh.
    Sonic advance can get slow at times, and when you play the Final Secret boss it crashes for some reason. but its still playable
    F-Zero and most racers doesn't work though. Sonic Battle has Invisible stages.
    all Mario advance works great though!


    this information is false
     
  20. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    Wasn't that a rickroll file? [​IMG]
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page