Where the hell do I get a flat cable?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Sharkface, Aug 5, 2008.

Aug 5, 2008
  1. Sharkface
    OP

    Newcomer Sharkface Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Ok, so... I installed a D2Pro into my Wii.

    It works. Sweet.

    Now, I have a D2Prog, so I may upgrade firmware and get rid of these eject errors. > >

    I need a flat cable to connect the two!
    I got none with the D2Pro nor the programmer.

    Radioshack was like - whaaa?

    Please... where can I get one? What's the actual name?

    Radioshack didn't have one.
     


  2. legoblocks

    Newcomer legoblocks Member

    Joined:
    Aug 5, 2006
    Messages:
    44
    Country:
    Canada
    do you mean a ribbon cable?
     
  3. Koekje

    Member Koekje GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    141
    Location:
    In CookieHeaven!
    Country:
    Netherlands
    Yes. And as far as i know is that cable one of the most hard-to-get objects on this earth.
     
  4. Sharkface
    OP

    Newcomer Sharkface Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Fuck!

    ><

    I NEED ONE!
     
  5. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Toke Jopic, move along. Nothing to see here.

    You're supposed to solder a cable on, I'd assume.
     
  6. Davy32

    Newcomer Davy32 Advanced Member

    Joined:
    Dec 20, 2005
    Messages:
    56
    Country:
    Netherlands
    Is that the twisted network cable????? Because i've one extra i think!?!?!?
     
  7. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    How are ribbon cables hard to find?
     
  8. Richy Freeway

    Member Richy Freeway GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    776
    Country:
    United Kingdom
    I know the cable he means. I got one with the modchip. Where you'd but one separately, I don't know.
     
  9. gamidi

    Newcomer gamidi Advanced Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Greece
    You can try finding one in a broken console, if you have one. My ps2 had a heck of ribbon cables inside it.
     
  10. rommy667

    Member rommy667 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 21, 2008
    Messages:
    514
    Location:
    Down the road around the corner
    Country:
    Ireland
    I got my one with the d2pro mod(19 wire) its sticking out the back of the wii,I had a hard enough time even trying to find a place that sold the unit(with NO cable) in the EU it is going to be hard to find the cable on its own id say..........
     
  11. Livin in a box

    Member Livin in a box Livin' in a cardboard box

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    1,794
    Location:
    Purgatory
    Country:
    United Kingdom
  12. Sharkface
    OP

    Newcomer Sharkface Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Claw, no. You're wrong.

    I seriously need this cable.

    I have no idea what I'm looking for. All I was told was a flat cable was needed to connect the programmer to the chip. It's solders on? Hell if I know. That sucks for me...
    Ribbon cable... is that what it's called?

    If so, do I need a certain type? Any specifics before I go and buy one. I've wasted too much money on this Wii already. Hacking it with the D2Pro has been such a hassle.

    I just want to be done with it. > >

    Please, what do I need? Link me or something.
    I need exact instructions and names. I am really lost.

    http://www.d2pro.com/d2prog.html
    That's all they tell me...
     
  13. wchill

    Member wchill Resident chillxpert

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    1,407
    Country:
    United States
    You can make soldered connections to the JTAG connectors.

     
  14. Sharkface
    OP

    Newcomer Sharkface Member

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I can make connectors? What?
     
  15. wchill

    Member wchill Resident chillxpert

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    1,407
    Country:
    United States
    ...
    Go rip apart an old gaming console and look for a ribbon connector.
    Or maybe you could try "borrowing" the one that hooks up the disc drive to the Wii...
    It's supposed to just clip on I suppose.
    Just remember to put it back.
     
  16. littlestevie

    Member littlestevie GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    234
    Location:
    under a bridge
    Country:
    Australia
    from memory its a 12mm FFC.

    they arent too expencive (last lot i got were ~10cents us a piece)
     
  17. wchill

    Member wchill Resident chillxpert

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    1,407
    Country:
    United States
  18. littlestevie

    Member littlestevie GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    234
    Location:
    under a bridge
    Country:
    Australia
  19. wchill

    Member wchill Resident chillxpert

    Joined:
    Jun 12, 2008
    Messages:
    1,407
    Country:
    United States
    Nope, don't see which one.
     
  20. littlestevie

    Member littlestevie GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    234
    Location:
    under a bridge
    Country:
    Australia
    type "d2pro FFC" into google without the quotes
     

Share This Page