ROM Hack When is gateway going to come up with new features?

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,226
I bought a gateway3ds and a microsd card to play 3ds game, but gateway3ds doesn't support dlc.
yes it does :wtf:....unless you mean downloaded as cia DLC with a retail cart as that doesnt work because gateway don't want to let people use cia downloaded content in classic mode
 

Wekker

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 4, 2007
Messages
384
Trophies
0
XP
419
Country
Netherlands
yes it does :wtf:....unless you mean downloaded as cia DLC with a retail cart as that doesnt work because gateway don't want to let people use cia downloaded content in classic mode
That is not a gateway3ds support, it is a .cia possibility not a gateway3ds feature!
 

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,226
That is not a gateway3ds support, it is a .cia possibility not a gateway3ds feature!
im kinda not knowing what you mean at this point, if you bought the DLC you can use it in classic mode with a retail cart, if you downloaded the DLC as a cia file it will not work in classic mode, for the same reason non legit cia installed games dont work in classic mode

you can download any dlc you like in cia format and use it with a rom of the game in gateway mode
 

Wekker

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 4, 2007
Messages
384
Trophies
0
XP
419
Country
Netherlands
im kinda not knowing what you mean at this point, if you bought the DLC you can use it in classic mode with a retail cart, if you downloaded the DLC as a cia file it will not work in classic mode, for the same reason non legit cia installed games dont work in classic mode

you can download any dlc you like in cia format and use it with a rom of the game in gateway mode

I care not how it works, i care only that it works. Likea 3ds rom can be played on a gateway3ds, so should a dlc be able to run on a gateway3ds card with microSD. That is a feature of gateway that i miss.
 

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,226
I care not how it works, i care only that it works. Likea 3ds rom can be played on a gateway3ds, so should a dlc be able to run on a gateway3ds card with microSD. That is a feature of gateway that i miss.
dlc works, you cannot just put dlc on the gateway card its not a game, it has to be installed as a cia file......that is just how it works
sm7_facepalm.gif
 
  • Like
Reactions: JustPingo and Joe88

Wekker

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 4, 2007
Messages
384
Trophies
0
XP
419
Country
Netherlands
dlc works, you cannot just put dlc on the gateway card its not a game, it has to be installed as a cia file......that is just how it works
sm7_facepalm.gif
It is cool that dlc works, very cool indeed.
Now back to my point, gateway3ds should fix or come up a way to let gateway users to use dlc on gateway.
 

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,226
It is cool that dlc works, very cool indeed.
Now back to my point, gateway3ds should fix or come up a way to let gateway users to use dlc on gateway.
i take it your trolling at this point?
"great gateway users can use DLC, so gateway should come up with a way for gateway users to use DLC"...............i give up, there is nothing to fix, you can install DLC and USE DLC, why would they waste any time "fixing" whats not broken
 

Wekker

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Aug 4, 2007
Messages
384
Trophies
0
XP
419
Country
Netherlands
Easy answer. Bought gateway3ds and request gateway3ds features.
Bought micro sd card for gateway3ds and request that every is going to work on that microsd card.
.cia is not to be used on gateway3ds and needs another sd. It is total something else, yet people refering this as gateway feature.
 

gamesquest1

Nabnut
Global Moderator
Joined
Sep 23, 2013
Messages
15,153
Trophies
2
XP
12,226
Easy answer. Bought gateway3ds and request gateway3ds features.
Bought micro sd card for gateway3ds and request that every is going to work on that microsd card.
.cia is not to be used on gateway3ds and needs another sd. It is total something else, yet people refering this as gateway feature.
.....newsflash you get a SD card with the 3DS, and you NEED to have a second SD card anyway to store the launcher.......im sorry but your feature will almost certainly never get added

the only way you will ever get anything like that is if you try build yourself a custom .3ds file and extract the dlc and attempt to merge it, but imho that is the biggest waste of time feature gateway could add, SD cards are dirt cheap, you already get one with the 3DS and if you lost it or whatever you wouldnt be able to use gateway in the first place, so again its a pointless feature request as good as me saying I need them to make the gateway card fit in the SD slot as my card slot is broken......that isnt their problem
 
  • Like
Reactions: Subtle Demise
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: +2