When is EDGE releasing a new firmware?

Discussion in 'EDGE' started by inferleon, Oct 7, 2009.

Oct 7, 2009
  1. inferleon
    OP

    Newcomer inferleon Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    67
    Location:
    San Francisco, California
    Country:
    United States
    I have tried to email the EDGE team about the update but they never replied to my emails.
    So does anyone know when are they releasing a new update?
    And can someone tell me what's gonna be in the update?

    Thanks
     


  2. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    There's no important need for one right now.

    All games are working, but 1 as far as I know, which is Mario and Luigi: Bowsers Inside Story.

    Sooner or later they will release a new firmware to fix that game.
     
  3. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    ^^ Exactly, looks like EDGE team likes to compile everything and then release one fix altogether.

    pokemanz, and KH work with their respective patches, just patch them manually yourself, as for mlbis you can apply the save menu screen fix, but you'll have to reset every time you save.
     
  4. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    People say the fectory is closed and thus the team is dead
     
  5. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    Some people tell that edge will release their firmware after cyclo make their own. But I know that's not true.
     
  6. inferleon
    OP

    Newcomer inferleon Advanced Member

    Joined:
    Jul 1, 2009
    Messages:
    67
    Location:
    San Francisco, California
    Country:
    United States
    I know its been weeks since Cyclo released their new firmware but EDGE havent released theirs yet. [​IMG]
    But it will be heaven if the EDGE releases their firmware maybe in a week.
    Is there a possibility that there will be real time save function on the firmware? But the Cyclo will be useless if they do that though.
     
  7. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,185
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    a whole bunch of other carts have RTS also but they dont make the cyclo useless, it just starts to make the cyclo appear overpriced to competition carts with the same exact features, they still have top notch team support
     
  8. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    It seems the EDGE team always releases a new update right before TeamCyclops releases their 'final' update.
    At least, it was like that for EDGE 1.5 (1.5 was released shortly before 1.55 final).
     
  9. botzgori

    Newcomer botzgori Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    all of EDGE users are waiting for new updates (as i really nid right now) ... as today the release of mario & sonic winter only works with cyclo ds new firmware, was hoping the EDGE team can update thier firmware also
     
  10. iFish

    Member iFish Slower than a 90s modem

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4,222
    Location:
    Montreal, QC
    Country:
    Canada
    i just wanna play mario and lugie: bowsers inside story becasue i cant find a patch online lol

    YSmenu shoul work on edge
     
  11. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Mario & Luigi: Bowser's Inside Story should kinda work using the code in the GBAtemp database (will freeze after you save, but at least it saves).

    As for YSmenu on EDGE, it won't work. YSmenu was designed for R4/M3, and due to that, it doesn't load games.
     
  12. mercluke

    Member mercluke ‮҉

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    3,161
    Location:
    Perth
    Country:
    Australia
    nope, made for ttds, using ttds loaders, then there was supports for ak2 (using ak2 loaders)
    lastly, there was support for r4/m3 simply (same card) using ttds loaders
     
  13. Brian117

    Member Brian117 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    3,249
    Location:
    Cleveland, OH
    Country:
    United States
    Does it really not work on EDGE?

    This freaking sucks. [​IMG]
     
  14. shinnyuuya

    Member shinnyuuya GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 20, 2009
    Messages:
    312
    Location:
    Town of Rainstorm
    Country:
    Indonesia
    I have used it from cheat database and it's working. And as YaiMii say, the game freeze sometimes. And it Freeze more on deeper you play the game.
     
  15. bwillb

    Member bwillb GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 2, 2009
    Messages:
    620
    Country:
    United States
    People said that for a few weeks before the 1.5 update, too.
     
  16. Lametta

    Member Lametta GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Messages:
    172
    Location:
    Roma
    Country:
    Italy
    That's a lie, the team is not dead.
    Few days ago I wrote a mail to EDGE team and they quickly answered me saying that they forwarded to the team my mail (where I explained the probs with new games) and they said that they will work to fix it with a new firmware. So we just have to wait.

    (Im lucky that I own an AK2 so I can already play new games)
     
  17. Phazon13

    Member Phazon13 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    124
    Location:
    Belgium
    Country:
    United States
    Hmm I'm pretty disappointed in their support, it sucks.
    I've patched some games manually but now my little sister has a lot of games with save memory issues (error -1) .
     
  18. Todderbert

    Member Todderbert GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    411
    Country:
    United States
    I would imagine a new update in a few weeks, and possibly an Edge II in our not too distant future?
     
  19. gamekool

    Member gamekool GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 31, 2008
    Messages:
    132
    Country:
    United States
    actually...they are doing a Edgei instead...
    means edge support DSi
     
  20. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    I wrote to the EDGE team about Moonshell 2, and they replied saying that they were forwarding my E-mail to their R&D team.
    This was a month after 1.5 came out, so I doubt they're dead if they reply to e-mails.

    And blame a mass-murderer if they're actually dead.
     

Share This Page