What's wrong is with my Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Gagarin, May 18, 2010.

May 18, 2010

What's wrong is with my Wii by Gagarin at 6:16 PM (1,584 Views / 0 Likes) 19 replies

  1. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Recently I was playing installing new cios but now I don't know what I did.
    Some homebrew work, some don't.
    here's what's on it

    I have no idea what to do with it (I tried Hermes and Wanikoko cios installer)

    "SignCheck 0.3b aka loveSexWii build report"
    "Wii region", Usa
    "Wii unique device id", 114680900

    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    "IOS250 (ver 65535)",Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS249 (ver 19)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS222 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS202 (ver 3351)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS70 (ver 6687)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS61 (ver 5405)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS60 (ver 6174)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS57 (ver 5661)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS56 (ver 5405)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS55 (ver 5406)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS53 (ver 65535)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS38 (ver 3867)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS37 (ver 3869)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS36 (ver 3351)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS35 (ver 3349)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS34 (ver 3348)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS33 (ver 3091)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS31 (ver 3349)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS28 (ver 1550)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS22 (ver 1037)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS17 (ver 775)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS15 (ver 257)", Enabled, Enabled, Disabled, Disabled
    "IOS14 (ver 520)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS13 (ver 273)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled

    I would appreciate some good advices.
     
  2. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    start from the beginning of the one of the top3 hacking guides (IMHO)

    in no particular order:
    1) NUS Auto Downloader
    2) Complete softmod guide
    3) Simplistic Mod (Mod any Wii 4.2 and below)
     
  3. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Start over with the "Mod any Wii 4.2 and below" guide at the top. It's been the most successful.

    EDIT: Argh, forgot to refresh...just saw XFlak's post.
     
  4. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    You should probably use a different base for ios249-r19, or install r17. Your issue is probably related to which base you used. You can tell it is jacked up by the failed signcheck on ios250 and 249. Use ios222 or 202, then reinstall cios249- r17
     
  5. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    I did NUS automated installation, and now it's about the same (can't install wads in older managers, and Mario Backup can not be read [​IMG]
     
  6. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    What you are describing is normal, old wad managers cannot use cIOSs with a non-IOS38 base.

    When you say Mario, I'm assuming you mean New Super Mario Bros Wii, and to get around that game's protection, you are required to have certain patches saved to your SD card or HDD (unless you already patched your original disc/image). Most usbloaders have this fix embedded, for more info on getting this game to work, read this (http://gbatemp.net/index.php?showtopic=189802)

    So in summation, your wii is most likely successfully modified, but you need to use new wad managers (like Wad Manager 1.6 Update2, or YAWMM, or MMM) and you probably need to update your usb loader to get NSMB wii working (but read the above link to be sure u are doing everything correctly)

    PS. you are really terrible at describing your problem. If you had said what problems u were having from the start, I would've given u this advice right away instead of telling u to re-hack your wii from square 1.
     
  7. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Make sure ios35 has trucha bug a lot of homebrew use it
     
  8. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    ummmm, no... IOS36 is what you meant

    and u only really need to have it patched long enough to install cIOS249 (in fact, the TBR can even install a patched IOS36 to slot 236 so you can avoid patched IOS36 alltogether if you wish), but I prefer leaving IOS36 patched (u never know when it will come in handy! lol)
     
  9. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Sorry, I'm really terrible with describing. I appreciate your help.
    So I know that NSMB is protected, but before NUS installation I played it normally.
    On top of that my other wii works perfectly with all type of old managers and NSMB game.
    Both Wii's are chipped, but my second is a troublemaker [​IMG]
    So I just need to make it the same.
    Will it help if I would make sign check of both?
     
  10. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    what cIOS are u using to launch it (i'm assuming u are using a usb loader)

    I'm pretty sure I couldn't launch it with cIOS222v5, but 222v4 worked, and so did 249v19base57

    anyways, try launching it with different IOSs and see which one works for u
     
  11. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    No, I was trying to launch it via disc channel and does not work. I played it yesterday.
    Is there any homebrew to tell you exactly what is wrong with it?
    If you want, I can sign check both Wii's.
     
  12. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    lol, wow, very sad, very very sad... that's all i'm gonna say...


    u want to install darkcorp (formerly known as cioscorp), this is, and has always been, the only way to play backup discs via the disc channel on a softmodded wii (doesn't work on new wii's that have the new D3-2 dvd drive)

    if u had darkcorp installed, almost everything in your list above would be "enabled"

    edit: again, if u had said the key words "backup loading from disc channel", i would've given u this answer a long time ago... but its all good, I hope you are learning though!

    edit2: if u insist on backup disc loading instead of using a usb loader (which is a million times better), u can also just use neogamma instead of the disc channel (and u wouldn't need to install anything else), search for my topic on Neogamma's Autoboot mod, or the original neogamma which is always being improved upon
     
  13. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Ok, so how to reinstall it?
     
  14. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    You didn't happen to recently update your Wii firmware too did you? (I can see you must be on 4.2 now)
    I notice you mention your Wii's are chipped hence the ability to run from the disc channel. If you had updated from say 4.1 to 4.2 you would no longer be able to play back up games via the disc channel which were from a different region than your Wii.
     
  15. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    He said earlier he did "Nus automated installation", I'm assuming he used my program, which would have updated all of his active ios's (no stubs), but he must've used ios249 to install the wads because a patched IOS36 cannot overwrite/"downgrade" darkcorp ios's (not unless he used the recently released Trucha bug restorer 1.12 or MMM v13.2 to patch IOS36).

    So that would explain why he lost darkcorp

    I swear, i feel like a detective.. go re-read this post and see how little info I had to work with to figure this out, lol

    edit:
    @OP, I almost forgot to answer your question, to reinstall darkcorp, download darkcorp (google it, it will be the 1st thing on the list), read the instructions and warnings, put it on your SD Card, put it in the wii, run the damn thing and install it [​IMG]
     
  16. ocdetective

    Member ocdetective GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 19, 2008
    Messages:
    601
    Country:
    Malaysia
    X-Flak - Any reason why you think he had cios/darkcorp (do you think him mentioning chipped is purely a soft rather than hard mod)?
     
  17. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    lol, well i could be wrong about having cioscorp, but u even said yourself that updating to 4.2 messes up how some hardmods play discs, so even updating safely using the offline method coulda removed his ability to play backup discs from the disc channel (albeit temporarily)

    if it is chipped, and being on 4.2 is the problem, the OP could always use NUSAD, or dop mii or w/e to downgrade back to 4.1 and that may fix it. But (re)installing darkcorp is a sure thing (since we already know this isn't one of the new D3-2 drives)
     
  18. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    What do you mean "little information"...[​IMG] I put a whole sign check print out!
    Well, I wiill let you know soon if it worked.
    Regards!
     
  19. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    The only thing i can find that uses ios36 on mine is DVDx all my other hombrew installed channels use ios35
     
  20. Gagarin
    OP

    Member Gagarin GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Messages:
    938
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    nope! still no NSMB from disc channel. I installed and uninstalled darkcorp and no difference at all.
    So what to do to start over from a virgin Wii?
    Is there any diagnose homebrew that would give you more information what the problem is?
     

Share This Page