What's the difference AKAIO vs Bliss vs official firmware?

Discussion in 'Acekard' started by imqchummy, Aug 20, 2008.

  1. imqchummy
    OP

    Newcomer imqchummy Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    Canada
    Hi everybody!

    I'm a novice at this but I just got an ak2 and I kinda don't understand what the difference is between the firmwares AKAIO, Bliss and the official firmware??? Which one is better and why? I'm only interested in backing up my roms on the AK2 and I really don't care about cheats cuz I know I can beat any games without them which is much more fun to me!
    Thank you for helping!
     
  2. Urza

    Member Urza hi

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    6,493
    Country:
    United States
    AKAIO is better and what you will use.

    That is all.
     
  3. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    Also, now the official firmware is merged with Bliss so it's kinda the same thing. Also, I think Bliss quit .. not really sure about though. [​IMG]
     
  4. dib

    Member dib GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    1,561
    Country:
    United States
    Bliss' loader is now defunct and unsupported, so if you're using that then you are stuck with precisely what is available in the latest release.

    The official loader is periodically updated when a new release has a compatibility issue, but that's about it. Like IOAPU said, it's merged with Bliss' final release so you get all the functions of an outdated loader only now supported by Acekard.

    On a personal note, my attempts to use the current first party loader resulted in issues like cheats not working, poorly organized menus+interface+controls.

    AIO is a third party loader that works on both the RPG and AK2. It includes currently updated features like cheat management+wifi updating, UI and functionality fixes (being able to create save files as .nds.sav or simply .sav, for one example). But it is unsupported by Acekard.

    Anyway, if you don't require any frills and just want to play the games, it sounds like you should just stick with the official first party software.
     
  5. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    You'll notice options missing if you switch from the AKAIO to the official firmware.

    Although the wifi updating hasnt been working for me yet.
     
  6. TechnoShaman

    Newcomer TechnoShaman Newbie

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Unless u have a Ewin expansion cart or a 8 GB micro-SD card.
     
  7. Chri5

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    akio is alot better escpecialy if u went from r4 to acekard, you can choose what type of save u want it to use plus alot more like a wifi update cheat db
     
  8. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    Not everyone wi-fi cheat updating right now. Like me.
     
  9. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    bliss gives you AIDS
     
  10. ROM Troll

    Member ROM Troll GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 29, 2008
    Messages:
    100
    Country:
    United States
    I didn't get my AIDS
     
  11. Chri5

    Member Chri5 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    i used to cheat update in 1.12r but i don't update in 1.2
     
  12. IOwnAndPwnU

    Member IOwnAndPwnU GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 31, 2008
    Messages:
    1,123
    Country:
    Canada
    1.12r ? What the hell is that? I thought it was 1.1r2 and the new one 1.2. Correct me if I'm mistaken.
     
  13. jabjab

    Member jabjab GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 21, 2008
    Messages:
    387
    Country:
    United States
    A typo.
     
  14. xbandaidx

    Member xbandaidx GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 18, 2007
    Messages:
    240
    Country:
    United States
    Searched and found this thread, as I was looking for what the difference between AKAIO and the official firmware was, and that question is answered now.

    I had an R4 when it first came out, and eventually i sold my DS along with it. God damn was that a stupid ass decision selling my DS. Anyways, I do have one question left. What's the deal with the "loader" stuff, as I never had something like that with the R4 that I had to mess with?

    I keep seeing references to Loader/DMA etc

    Any help is appreciated.

    EDIT: Never mind, I found out the answer. Although I'm still looking for the DMA deal.
     
  15. Smiths

    Member Smiths AKAIO Person of Interest

    Joined:
    Feb 24, 2003
    Messages:
    1,318
    Location:
    The land of Dairy Queen
    Country:
    United States
    wiki.
    it's stickied at the top.
    see it?
    click it.
     
  16. Silver_Johnes

    Newcomer Silver_Johnes Newbie

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    Russia
    What's wrong with an 8 GB card??
     
  17. logical thinker

    Member logical thinker GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    567
    Country:
    Japan
    There WAS a problem with an old version of AKAIO, but it is fixed now.
     

Share This Page