What's the best NDS flash card to get?

Discussion in 'R4 DS' started by Awesome turtwig, Nov 23, 2008.

Nov 23, 2008
  1. Awesome turtwig
    OP

    Member Awesome turtwig GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    286
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Can flashcards hook up to my PC, I download a game, and play it off my DS?
     


  2. lolzed

    Member lolzed The GBAtemp Pichu

    Joined:
    Sep 13, 2008
    Messages:
    2,466
    Location:
    There
    Country:
    Philippines
    first of all,wrong forum,second,CycloDS is the best,maybe DSTT/TTDS is nice but not many features,M3 and Edge are good too,but the best is CycloDS(everyone should know that by now lol)
     
  3. Edragon

    Member Edragon GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    210
    Country:
    Australia
    btw, most of the good flashcard can't hook up to ur PC... [​IMG]
    u need memory stick for that..
     
  4. Romz127

    Newcomer Romz127 Newbie

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    9
    Location:
    Universe City
    Country:
    United States
    Edge.
    Great Build Quality,No Spring So it Wont break on you, Easy to setup, Plays all wi fi download play homebrew much better than r4
     
  5. Dwight

    Member Dwight Gawb. Gawb Bluth.

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    1,033
    Location:
    Washington State
    Country:
    United States
    CycloDS has all this and more.
     
  6. tigerx87

    Newcomer tigerx87 Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    for the price, i suggest R4.

    it work perfectly on all the games i've tried so far. it is fairly basic tho, but if all you do is game then don't worry.
     
  7. loony747

    Member loony747 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 22, 2008
    Messages:
    156
    Location:
    Texas
    Country:
    United States
    Cyclo DS, if you got the cash. DSTT if you're on low budget.

    R4 is nice, but not longer being supported.

    Beware of clones.
     
  8. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,186
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    this is why you shouldnt have made the thread in the r4 section [​IMG]


    anyway on topic
    as other have suggested cyclods
    scds1 is also good

    I cant suggest the dstt due to the tons of clones, killer firmware (well microsd corrupter), and a possible brickage with CT
     
  9. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Hey OP, don't listen to this guy. He obviously doesn't know the flashkart market very well, and hasn't been really been keeping up with the news.

    For the price, you can do MUCH BETTER than an R4. Besides, the real R4s have stopped in production, which means that there are no genuine R4s anymore, even if some store says "It's the genuine product!" They're all fakes.

    You'll see things like R4 III, R4 Advanced, R4 SDHC, or anything BS like that, and they're all fakes. There's also a chance of a fake R4 damaging your DS from using these devices.(Remember when the N5 first came out. There were reports of blown fuses everywhere. They fixed it know, but it's needed to know.) Besides. The R4 doesn't even get updates anymore, since the team just gave up on it. There's 4 games I can just list right out of my head without thinking, that doesn't work on an R4. Sure, you may think a few games won't make a difference, but for the price they're being sold as, you can do FAR better.


    I suggest getting an Acekard 2, or an EDGE. They're all very simple, and extremely cheap. They're still getting support, and there aren't any games that doesn't work on these two flashkarts (Maybe Chrono Trigger, but then again, same goes for the R4).
     
  10. kai445

    Member kai445 GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 16, 2006
    Messages:
    325
    Country:
    United States
    AceKard has ChronoTrigger support with latest FW (and AKAIO too!)... that's the nice thing about having a card that is still alive [​IMG]

    I loved my (genuine!!) R4 while it lasted, I'll find someone who wants it and sell it.
     
  11. spectral

    spectral Newbie

    I have to agree with the others, avoid the R4. The only people that buy them now are people that don't know any better. The person that said it works with everything he has tried musn't have tried many new games. More and more games are not working on it and users are having to resort to hacks and patches for roms. If you want something fairly cheap and reliable go for Edge or if you can't get EDGE Acekard 2. If you want something more expensive but has more features aswell as a team that seems to take notice of users suggestions go for the Cyclo DS Evolution.
     
  12. kingkong

    Banned kingkong Banned

    Joined:
    Nov 24, 2005
    Messages:
    124
    Country:
    You fucking have to patch a lot of games on all Carts, Chrono Trigger, Final Fantasy Crystal Chronicles...
     
  13. spectral

    spectral Newbie

    No you don't, most cart manufacturers release new firmware that fixes games. If you think FF:CC needs patching on any of the carts other than the R4 you're way behind the times. That game has been fixed for a very long time. Even Chrono trigger works fine on cards that have had recent updates such as the Cyclo DS. The R4 is no longer supported so you just have to hope someone will bring out a fix for the game and patch each game yourself.
     
  14. tigerx87

    Newcomer tigerx87 Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    the latest ROM i have is 30xx (NFSUndercover, moto racer, 101in1 games, etc.), it work perfectly fine, and Chrono Trigger (J) work perfectly with my R4 without me have to "patch" anything, so i really don't know what you're talking about.

    and yes i do know cyclo is a much better card, but it's more expensive and those "extra" feature aren't really important for someone that just play game.

    p.s. as far as compatibility, the R4DS is perfect for me so far, i've played all my games on single card with my friend and it's fine...

    and to the OP if you do get the R4, get YSmenu on it if you can for maximum compatibility
     
  15. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    If you have the cash, Grab a Cyclo, Short on money Grab an EDGE or an AceKard 2 IMO.

    I love my Cyclo, plus they have a great support team with frequent updates.
     
  16. spectral

    spectral Newbie

    Unless you're using a patch or the appropriate Cheat codes, CT will crash when you go through one of the time portals. It happened on all carts before they updated the firmware. How about the new star wars game? Tried that any further than the title screen? I didn't say all new games wont work but some definitely dont. I'm also not saying the R4 is a particularly bad cart but it does have problems the other newer carts dont have. Since the price is about the same why advise people to buy the cart with less features and lower compatibilty?
     
  17. agentgamma

    Member agentgamma I dont know what to put here

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    876
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Antarctica
    Get the CycloDS or if you want to spend less, get the EDGE

    DO NOT GET THE R4!!
     
  18. tigerx87

    Newcomer tigerx87 Member

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    Canada
    right so as far as new card goes, ppl seems to be recommending these:

    -AceKard
    -CycloDS
    -Edge

    so which one is really the best bang for the buck?
     
  19. gamma93

    Member gamma93 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    115
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I sat on this question for a long time when I went to buy a flashcard. I decided that it was worth saving up a few bucks for a Cyclo.

    (And it was)
     
  20. domio

    Newcomer domio Newbie

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Messages:
    5
    Location:
    england
    Country:
    United States
    hi im at the same point now.
    at the mo i been useing a ds fire card which ive not really had any problems with but there is a few games that i cant play.
    im thinkin of tryin edge but is it preloaded with software so all it is is a drag and drop then play ??
    or do i have to load software onto it first ???
    can someone help please

    an sorry i no its more than likey in the wrong thread im just new to this site and jus gettin use to it
     

Share This Page