What will happen if there is a power cut...

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Scolor, Dec 12, 2008.

Dec 12, 2008
  1. Scolor
    OP

    Member Scolor GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Italy
    My electricity is not so stable...so, I was thinking, what could happen if there is a power cut when I'm installing a wad file with wad manager?

    [Sorry for my English [​IMG] ]
     
  2. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,355
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    you'll be f"ed
     
  3. Scolor
    OP

    Member Scolor GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Italy
    Entirely?

    Will I be able to use a self-bootalbe ISO of Wad Manager or AnyTitle deleter to remove the WAD ?
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    You should use Starfall to install the recovery menu thing and have the TP Hack on your Wii just in case.
     
  5. Wiisel

    Member Wiisel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    1,182
    Country:
    United Kingdom
    could always invest in a UPS
     
  6. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    maybe the wad will just be broken, it wont cause a corruption for the nand to hault....
    so you would be able to delete like normal why don't you test...
     
  7. Scolor
    OP

    Member Scolor GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Italy
    I don't want to test because I don't want to brick. [​IMG]
     
  8. testatura

    Member testatura GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    237
    Location:
    probably at work...
    Country:
    Croatia
    actually it happened to me....I was downloading paper mario,and nothing happened,dunno if there was any data left on wii cause i was HBC free at the time,but after i redownloaded it,everything worked.. so no fear... I guess
     
  9. Scolor
    OP

    Member Scolor GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Italy
    Well but you was DOWNLOADING, not INSTALLING. [​IMG]
     
  10. testatura

    Member testatura GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 12, 2008
    Messages:
    237
    Location:
    probably at work...
    Country:
    Croatia
    jup..thats probably different,but instaling takes maybe a minute.. so.. fingers crossed..and hopeĀ  [​IMG]
     
  11. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    WAD should just be corrupted.

    If that is the case, DONT RUN THE WAD!
    Boot up WAD manager, make a uninstall of the WAD.
    Reinstall WAD, and it should work.

    (Im just guessing)
     
  12. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    yeah it wouldn't brick you at all, so it's no worries...
     
  13. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,355
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    it prob will brick you cos a half installed channel on the wii will confuse it and it will refuse to start
     
  14. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    I'l test later on, i know fine well it wont cause the Nand to come to a hault, just a broken channel...
     
  15. Slimmmmmm

    Member Slimmmmmm GBAtemp MoNkEeE

    Joined:
    Nov 1, 2007
    Messages:
    1,687
    Location:
    the land of lol
    Country:
    United Kingdom
    I've had this happen on a couple of times because I'm rural so power comes and goes in storms.
    I've never bricked, they just don't work so I uninstall and re-do.
    Can't say this would always be the case, but it's happened to me a good few times.

    Take the usual precations (starfall etc)
     
  16. Wiisel

    Member Wiisel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 4, 2008
    Messages:
    1,182
    Country:
    United Kingdom
    Plan B buy a cheap inverter and install wads in the car or run an extention lead
     
  17. Scolor
    OP

    Member Scolor GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 7, 2008
    Messages:
    172
    Country:
    Italy
    Mmm...good to know!

    I've the precautions. [​IMG]
     

Share This Page