What kind of card do i need for....?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by GamerzHell9137, Nov 2, 2012.

Nov 2, 2012
  1. GamerzHell9137
    OP

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    Hey i got a R4iGold(r4ids.cn) flashcard and i heard that Pokemon Black/White 2 needs a fast MicroSD card.
    Right now i got a 4 GB Kingston MicroSDHC Class 4 card and i don't think that its gonna work.
    (And i heard somewhere if u use a slow card Pokemon Black/White 2 can corrupt the Flaschard.... weird...)
    I found at a Local Shop a Transcend 8GB MicroSDHC Class 10 card for 9.5 Euro.
    I know 100% that its gonna work on it but is R4iGold(r4ids.cn) gonna load the 8GB Class 10 card?

    EDIT:This is the card http://caloocan.olx.com.ph/transcend-memory-card-microsdhc-8gb-class-10-iid-311404836
     
  2. tranfeer

    Member tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    772
    Country:
    Austria
    Just be patient.
    As pokeman w/b 2 is too big, you need to format your tf card with panasonic sd fomatter.
    You can aslo format your tf card on your pc with the sector size bigger than 8KB.
    It has been tested that Pokeman B/W 2 work well with the latest wood r4 for r4i gold(r4ids.cn).
    Besides, all kinds of micro sd cards are OK.
     
  3. porkiewpyne

    Member porkiewpyne Report-er

    Joined:
    Jun 8, 2008
    Messages:
    1,941
    Country:
    Australia
    Pretty sure most cards these days will support Class 10 and up to a capacity of 32GB iirc
     
    Rydian likes this.
  4. GamerzHell9137
    OP

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina
    The game kinda lag on the card tbh.

    Elite Beat Agents sometimes doesn't load right(after a song the upper screen has half of the pics than it needs to have)
    Mario and Lugi Partners in Time: When i get into a battle with the babies a purple screen occurs.

    I don't wanna corrupt my card if the rumor is true.

    And thanks for the formatter.
    Ill format the card just in case.
    (Is that it? http://filetrip.net/nds-downloads/utilities/download-panasonic-sd-formatter-31-windows-f27344.html )
     
  5. Yepi69

    Member Yepi69 Vivid and busy gamer

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,679
    Location:
    Behind you
    Country:
    Portugal
    ''Right now i got a 4 GB Kingston MicroSDHC Class 4 card and i don't think that its gonna work.
    (And i heard somewhere if u use a slow card Pokemon Black/White 2 can corrupt the Flaschard.... weird...)'' Lies and more lies, i got an DSTT with an 4GB Transcend Class 2 microSD mobile type and even that works and no, it doesn't corrupt the card.
     
  6. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    Well the issue there is that Transcend is an actual card manufacturer, whereas Kingston is a reseller and fakes often make it in, especially when buying from overseas.
    http://www.bunniestudios.com/blog/?p=918
     
  7. GamerzHell9137
    OP

    Member GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 1, 2011
    Messages:
    3,709
    Country:
    Bosnia and Herzegovina

    Maybe the one who said that used a fake card.


    Btw i need to forat it like this:

    FORMAT TYPE FULL(Erase)
    Format Size Adjustment ON

    ?
     
  8. Yepi69

    Member Yepi69 Vivid and busy gamer

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,679
    Location:
    Behind you
    Country:
    Portugal
    i also used a no brand microSD 2GB class 0 microSD card and it worked
     
  9. tranfeer

    Member tranfeer GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 23, 2010
    Messages:
    772
    Country:
    Austria
    For r4i gold(r4ids.cn), the game will never corrupt the flashcard.
    By the way, MicroSDHC Class 4 is really slow. If the games become very slow when playing, the speed of the tf card should be concerned.
    You can test the speed of the tf card by copy many files from PC to the tf card.
     
  10. Yepi69

    Member Yepi69 Vivid and busy gamer

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,679
    Location:
    Behind you
    Country:
    Portugal
    its good enough for me, every game runs fine, no lags, no slow downs.
     
  11. Aion11

    Newcomer Aion11 Member

    Joined:
    Dec 20, 2012
    Messages:
    11
    Country:
    Bangladesh
    i have transend 4 gb hc card.... formatted it with sdfformatter.... still white 2 does not run.. the intro works properly but after pressing start button there is black screen and shattering sound :(
     

Share This Page