What is Wrong?? HELP

Discussion in 'Wii - Hacking' started by tHciNc, May 30, 2010.

May 30, 2010

What is Wrong?? HELP by tHciNc at 2:41 AM (1,621 Views / 0 Likes) 17 replies

  1. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    Got a wii back from a person who bought it at least 6 months ago, claiming it had unauthorized mods on it and it wont work, when you turn it on. got preloader coming up, it was set to boot from file and return to system menu in settings. I changed this to systemmenu, then tried going to sysmenu but i get message, autobooting system menu, could not open bootfile, also cant load hbc, as title isnt installed, what is wrong ?
     
  2. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    Can you boot the system menu fine ? If not then its probably a corrupted system menu. And of course they didn't have HBC installed.
     
  3. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    It had preloader 0.29, bootmii ios and HBC installed, then was system formatted before being onsold, they said something about, attaching a ethernet connector of something, cant boot to sysmenu get : autobooting system menu cannot open bootfile, it has 4.1e, could doing a update to 4.2 cause it
     
  4. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    So can you or can you not boot HBC ??. I suggest you boot into the hackmii installer and reinstall the HBC. Then boot into HBC and install a new system menu with wad manager. then reinstall Priiloader and then reboot. THen see if you can boot it.
     
  5. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    Okay, will try, Do i put installer on root of sd, i cant boot hbc but thats cause its not there, ill try from the installer
     
  6. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    wont let me install hbc, it says no vunerable ios found.
     
  7. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    Would formatting the system menu, have got rid of hbc ?? and wouldnt the installer when i run it say its already installed, not you cant install ??
    Installer log
    Warning: Spoilers inside!

    Whats up with the
    Error, autobooting systemmenu !
    Could not open boot file !
     
  8. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    ok bootup wad manager and install IOS36 ( download from NUSD ) Then it should let you install HBC. Now that your booted into HBC install Priiloader.

    EDIT: Make sure to install Priiloader after you install the system menu wad just incase. or if you can install bootmii as boot2 that would be even better.
     
  9. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    it only let me install it as ios when when it was brand new, whats newest ver of priiloader, this had preloader .29, i have priiloader .3b install i think
     
  10. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    0.4 is the latest
     
  11. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    I can get wad manager 1.7 up in preloader but i loose sync with remote. i got an old hbc wad 1.02 can i just install that, is there other versions of wad manager where i could use something else
     
  12. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    Is there a wad manager that can be used with a gamecube controller or something??
     
  13. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
  14. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    Okay i used the wad of hbc 1.02 and it works, i can enter hbc from preloader. What should i do next, or should i have just installed sysmenu wad from wad manager
     
  15. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    I updated priiloader to .4 and now when i goto run sysmenu it just plackscreens, also during upgrade i saw the error cant delete password.txt if that means anything, Could it be ios60 or should i just bite the bullet and run wad manager and reinstalling sysmenu and hope for the best ????
     
  16. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    that passwords message is normal. I think you should reinstall the system menu and then reinstall priiloader before you reboot just incase.
     
  17. tHciNc
    OP

    Member tHciNc Total Random

    Joined:
    Jan 14, 2006
    Messages:
    847
    Country:
    New Zealand
    both from inside the hbc,?? as it is it cant do anything anyway. once updated to priiloader .4 when choosing sysmenu it just blackscreens
     
  18. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    YES from HBC.
     

Share This Page