What is so bad in SC Rumble?

Discussion in 'Supercard' started by Miika, Feb 12, 2007.

Feb 12, 2007

What is so bad in SC Rumble? by Miika at 5:31 PM (1,367 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. Miika
    OP

    Newcomer Miika Member

    Joined:
    Jan 10, 2007
    Messages:
    22
    Country:
    Finland
    I have seen in a few webshops, exploring the SC section and seen that the Supercard lite rumble is cheaper than a regular Supercard Lite.
    I have also read many people complain about it. What is so bad about it? Does something lack?
     
  2. Monkey01

    Member Monkey01 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 27, 2006
    Messages:
    586
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    The RAM lacks, it's not able to play any GBA game at all and also homebrew using that RAM will not work, like LinuxDS and one of those SNES Emu's. Also it's not possible to use it as a RAM cart with a patched Slot1 Opera ROM thingy...
     
  3. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    It is pointless now buying a rumble when slot 1 solutions are out that do exactly the same thing, just a little more expensive. Unless your desperate for a rumble feature [​IMG]
     
  4. mastermaw

    Newcomer mastermaw Member

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Messages:
    30
    Country:
    United Kingdom
    I have one - i've only ever been interested in DS games so it's been perfect for me. I've got a R4 now though - can't be arsed to hang around for supercard updates...

    maw.
     
  5. kejtu

    Newcomer kejtu Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    24
    Country:
    Poland
    i'm using sc rumble for 3 months and for me it's work great, I have flashed NDS with self-made dummy card so battery work for 5-6 hour. With x80 card there are no slowdowns even in Animal Crossing. Most homebrew program work without problem thanks to DILD. and it's cheap
     
  6. squirt1000

    Banned squirt1000 Would rather have a cup of Tea!

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    842
    Location:
    Devon, UK
    Country:
    United Kingdom
    Ive got one and its fine. What was the dummy card you are talking about and how did you make it?
     
  7. blackjack

    Member blackjack GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Messages:
    176
    Location:
    Singapore
    Country:
    Belgium
    Can Slot 1 cards play gba games?
     
  8. _Mazza_

    Member _Mazza_ GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Messages:
    279
    Country:
    United Kingdom
  9. kejtu

    Newcomer kejtu Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    24
    Country:
    Poland
    squirt1000 if you have flashed NDS and when there is no any game in slot 1 you can't close NDS and put it to sleep. With any game in slot 1 DS you can, but this game draining battery life. Solution for this problem is dummy card http://game.pchome.net/00/04/52/18/ because it's only connecting pin 1 and 7 in slot 1 it can't drain battery.
     
  10. squirt1000

    Banned squirt1000 Would rather have a cup of Tea!

    Joined:
    Jul 14, 2003
    Messages:
    842
    Location:
    Devon, UK
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the pointer kejtu [​IMG] Great stuff!! [​IMG]
     
  11. FrozenMonkey

    Newcomer FrozenMonkey Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2007
    Messages:
    6
    Country:
    Vietnam
    i'm using a sc rumble lite, i installed moonshell 1.7 with all the sc option, and try all of them but it didn't work, it just show two white screens. i don't have any slot one cart. help me please
     
  12. kejtu

    Newcomer kejtu Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    24
    Country:
    Poland
    i have the same problem, 1.6 work without problem
     

Share This Page