Emulation What cps2 emulator is "Megaman - the power battle" running on?

DDinghoya

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 2, 2016
Messages
99
Trophies
0
Age
43
XP
1,212
Country
Korea, South
Dear all,

By default I know that it runs based on the cps1 parent rom. Of course, I had experienced no issues running with the cps1 emulator.

Unfortunately I don't know how to get it to run on the cps2 emulator. Is there a setup problem?

Since the cps2 emulator has only clone roms information, it is thought that it does not run because there is no cps1 parent rom information, which is the basis for execution.

Is there an emulator with both rom information for cps1 and cps2? Or should I just enjoy "Megaman - the power battle" only on cps1?
 
  • Like
Reactions: SaulFabre

SaulFabre

Wii scene/hacking & Wii VC well-known guy
Member
Joined
Feb 6, 2019
Messages
1,859
Trophies
1
Age
23
Location
Ecuador
Website
saulfabreg-wiivc.blogspot.com
XP
3,777
Country
Ecuador
Dear all,

By default I know that it runs based on the cps1 parent rom. Of course, I had experienced no issues running with the cps1 emulator.

Unfortunately I don't know how to get it to run on the cps2 emulator. Is there a setup problem?

Since the cps2 emulator has only clone roms information, it is thought that it does not run because there is no cps1 parent rom information, which is the basis for execution.

Is there an emulator with both rom information for cps1 and cps2? Or should I just enjoy "Megaman - the power battle" only on cps1?
@DDinghoya

According to Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Mega_Man:_The_Power_Battle) the game was only officially released for the Capcom Play System 1 (CPS-1).

So you need to play only on the CPS1 emulator.

On other words:

CPS1 emu only plays CPS1 games
CPS2 emu only plays CPS2 games
CPS3 emu only plays CPS3 games

What CPS1 emulator are you using by the way?
 

DDinghoya

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 2, 2016
Messages
99
Trophies
0
Age
43
XP
1,212
Country
Korea, South
@DDinghoya

According to Wikipedia (https://en.wikipedia.org/wiki/Mega_Man:_The_Power_Battle) the game was only officially released for the Capcom Play System 1 (CPS-1).

So you need to play only on the CPS1 emulator.

On other words:

CPS1 emu only plays CPS1 games
CPS2 emu only plays CPS2 games
CPS3 emu only plays CPS3 games

What CPS1 emulator are you using by the way?

Yup! I know as your mention for this issue. The exact target I want to test on is "Rockman: The Power Battle (CPS2, Japan 950922)". The parent rom is cps1 and the clone rom is cps2.

I emphasize once again,, I had experienced no issues running with the cps1 emulator. :)

Tested it on all cps2 emulators and it failed. All cps2 emulator's supported ROM information does not contain information from the parent ROM.
 
  • Like
Reactions: SaulFabre

SaulFabre

Wii scene/hacking & Wii VC well-known guy
Member
Joined
Feb 6, 2019
Messages
1,859
Trophies
1
Age
23
Location
Ecuador
Website
saulfabreg-wiivc.blogspot.com
XP
3,777
Country
Ecuador
Yup! I know as your mention for this issue. The exact target I want to test on is "Rockman: The Power Battle (CPS2, Japan 950922)". The parent rom is cps1 and the clone rom is cps2.

I emphasize once again,, I had experienced no issues running with the cps1 emulator. :)

Tested it on all cps2 emulators and it failed. All cps2 emulator's supported ROM information does not contain information from the parent ROM.
Checking on hex the cores fba_cps1.dol and fba_cps2.dol (of RA-HEXAECO) it doesn't have the info of rmancp2j.zip (Rockman: The Power Battle (CPS-2) (Japan 950922)).

I will test it further for see in what romset these will nned to work or if that game just doesn't work.
 

DDinghoya

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 2, 2016
Messages
99
Trophies
0
Age
43
XP
1,212
Country
Korea, South
Checking on hex the cores fba_cps1.dol and fba_cps2.dol (of RA-HEXAECO) it doesn't have the info of rmancp2j.zip (Rockman: The Power Battle (CPS-2) (Japan 950922)).

I will test it further for see in what romset these will nned to work or if that game just doesn't work.

you can unpack and then see each files into rmancp2j.zip

open .dol of cps2 on hxd program(or similar tool). Find unpacked file name or hex for rmancp2j.zip :)
 

DDinghoya

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Jun 2, 2016
Messages
99
Trophies
0
Age
43
XP
1,212
Country
Korea, South
Checking on hex the cores fba_cps1.dol and fba_cps2.dol (of RA-HEXAECO) it doesn't have the info of rmancp2j.zip (Rockman: The Power Battle (CPS-2) (Japan 950922)).

I will test it further for see in what romset these will nned to work or if that game just doesn't work.

I read the existence of "fbneo_cps12cavepacgal" in RA-HEXAECO's README.

I can't test because I can't find the previous version of RA-HEXAECO, can you test it? :)
 
  • Like
Reactions: SaulFabre

Wiimpathy

Well-Known Member
Member
Joined
Mar 3, 2010
Messages
979
Trophies
1
XP
2,543
Country
France
General chit-chat
Help Users
    NeoGaming @ NeoGaming: https://www.youtube.com/watch?v=vUzJHXIQXEM