Well, it's happened. My CycloDS Evolution has stopped working.

Discussion in 'CycloDS' started by Shadow's Wra, Nov 1, 2012.

  1. Shadow's Wra
    OP

    Newcomer Shadow's Wra Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    More or less, that is. And I finally have to replace it. Since I was so satisfied with their product and since Google and my usual sources are coming up dead, I was wondering if anyone had a reliable site where I could purchase another. I wouldn't trust eBay, as I don't want to spend $50.00 or odd dollars on something that might not work. So if anyone has any good links for me, I'd most appreciate it.

    Please help when you have the time. I realize that it's been years since the DS Lite has been released but I'm sure that this great flashcart can be found somewhere....
     
  2. GammaGeorgeX

    Member GammaGeorgeX GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    111
    Country:
    Burundi
    These stories can happen sadly. But yeah, it's VERY hard to find a new CycloDS these days... Sorry to hear.
     
  3. Fear Zoa

    Member Fear Zoa This... This is the world we live in

    Joined:
    Jun 18, 2009
    Messages:
    1,437
    Location:
    Maryland
    Country:
    United States
    I use a cyclods as well so I can sympathize with you, unfortunately I imagine they are quite hard to find since they haven't been made in a long time and team cyclops vanished off the face of the earth again after releasing the cyclodsi. The flashcard market is pretty much completely dominated by the supercard ds2 and the r4i gold now. (and to a lesser extent a acekard 2i) Since you bought a cyclo i'm guessing price doesn't matter much so I'd say go with a supercard ds2, I've heard they are pretty good.
     
  4. Shadow's Wra
    OP

    Newcomer Shadow's Wra Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Thanks for the advice. I like the CycloDs's built-in features though. How does the SuperCrad DS2 stand up to it? And the R4i Gold?
     
  5. impizkit

    Member impizkit Lazy Lurker

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    943
    Country:
    Australia
    I feel you. I have and use a CycloDS daily. I also have a DSTWO and would suggest getting it. It has all features the CycloDS has, plus if you upgrade to the 3DS, the SuperCard will work for you.
     
  6. Arras

    Member Arras ★02

    Joined:
    Sep 14, 2010
    Messages:
    5,717
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    AKAIK there's one reason and only one to use a CycloDS over a DS2: the DS2 drains your battery faster. The DS2 is superior in pretty much every other way. You can buy one from a trusted reseller here: http://nds-card.com/ProShow.asp?ProID=135
     
    raulpica likes this.
  7. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    The Supercard DSTwo? It surpasses of the CycloDS's features.

    The real time menu prominently is far better on the DSTwo.
    DSTwo vs CycloDS
    Real time menu loads/dismisses instantly - Real time menu may take considerable time to load depending on the microSD card
    You get four real-time save slots which save/load very quickly, and are very stable - Only one real-time save per game and it must be created before launching the rom
    An unlimited number of .txt and .bmp files can be assigned to any ROM, with a nice touch interface and word-wrapping - A tiny font on the top screen which has no word wrap, so you must use the d-pad to pan the text up and down and all around.

    The CycloDS does have a slow-mo feature though, I do not believe the Supercard DSTwo does that.
    But the DSTwo does let you toggle ANY cheats on and off on the fly, I think the CycloDS only let you disable your current selection IIRC.
    Plus the DSTwo can do memory hacking, overwriting values in seeked addresses. For when cheat codes don't exist yet, easily max out your cash on your own!

    Not to mention that the CycloDS is more expensive, does not work on DSi or 3DS, is no longer supported by Team Cyclo, it's just not sensible to buy one any more when the DSTwo is SO MUCH BETTER.

    I understand brand loyalty, absolutely! The CycloDS was a fantastic card in its hay day, but today belongs to the Supercard DSTwo and to a lesser extent the Wood compatible R4i Gold, being the two major flashcarts that'll run on a 3DS.
     
  8. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    my cyclo ds still works thank god, but i hardly use it and no it's not for sale i paid a lot of money for it to give it away lol
     
  9. Shadow's Wra
    OP

    Newcomer Shadow's Wra Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    ....Well, that's just bloody FANTASTIC. And I say that in terms of being impressed. Can I convert my old saves from my Cyclo to the Supercard? Is Moonshell still compatible? I have many questions, but I'm sold on getting a Supercard at this point.
     
  10. GammaGeorgeX

    Member GammaGeorgeX GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    111
    Country:
    Burundi
    It actually happened a while back with my DSTWO, so I use an acekard2i now, which is MUCH more physically stable.
     
  11. impizkit

    Member impizkit Lazy Lurker

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    943
    Country:
    Australia
    Saves will work on the DSTWO from the CycloDS. I go back and forth all the time.
     
  12. AceWarhead

    Member AceWarhead "Must Construct Additional Pylons"

    Joined:
    Apr 9, 2011
    Messages:
    1,276
    Country:
    United States
    Yes, all you say is possible!
     
  13. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    The DSTwo does have slow-motion, in multiple steps (I think three), but it can cause graphical issues in some games (such as the water in New Super Mario Bros). I don't have another cart with slow-motion so I don't know if this is normal or not...
     
  14. Zero

    Banned Zero Belief will always save me

    Joined:
    Oct 29, 2012
    Messages:
    82
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    And the DSTWO has better media capabilities as well as a GBA emulator and tons of other neat apps.
     
  15. Shadow's Wra
    OP

    Newcomer Shadow's Wra Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Thanks for all the help everyone. I've bought a Supercard from Arras's link and am eagerly awaiting it arriving in the mail. On a final note, if anyone has any useful links to how the Supercard works with file structure (since that was slightly important for the CycloDS Evolution) or any links to any useful homebrew gadgets, it would be most helpful to me if you'd post them. Once I understand how the Supercard "works" (aka where everything goes and is stored) I'll be set for a LONG time. I'm not an idiot, though, I KNOW there has to be topics on this here at GBATemp. You guys are pro at this....but that's why I'm asking you in the first place. Better to teach a man to fish than to just hand him a cooked one, ami right?
     
  16. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
  17. TheShadowRunner

    Member TheShadowRunner I'm like you, I have no name.

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    658
    Country:
    United States
    Wait...what? It doesn't.
    Edit: oh my bad; it does, via in-game menu!
     
  18. Shadow's Wra
    OP

    Newcomer Shadow's Wra Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    Sorry to revive a dead topic, but it's finally arrived in the mail and I'm just now looking over your instructions.

    ...There seems to be a lot of un-needed code in the forum post. I assume that it's a problem carried ovr from when GBATemp got hacked. Still, it's making it hard to read....anyone have un uncorrupted version?
     
  19. Rydian

    Member Rydian Resident Furvert™

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It's from the forum move, and no there's not an uncorrupt version.
    I
    ll just go ahead and make a thread in the site suggestion forum, a bunch of threads like this have been broken since the move, a conversion needs to be done.
     

Share This Page