Weird Problem with SSBB

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by darkbillie, Jul 11, 2008.

Jul 11, 2008

Weird Problem with SSBB by darkbillie at 6:39 AM (1,713 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    hello

    i always could have played SSBB until last week i tryed to put it in and before it could even start up or do even anything i get this error message with''an error has occured press the eject button en reset the wii'' so i tryed couple more times and i got the same massage now..i i keave the disc in the wii i get this error '' system files are corrupted'' ..ssbb has alwasy worked great before never ahd any problems...anyways...backedup an dvd5 version of it and i get the same 2 error things..i tryed other games...and they worked fine i only get this problem when i load up SSBB...anyone got any idea how to solve this...do i need to format my wii or somthing...and both SSBB backups are on a verbatim 4x speed burned but i don't think that is the problem

    EDIT:i have an wiikey 1.9x or s dunno but i have the latest update of it
     
  2. Pikachu025

    Member Pikachu025 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 3, 2006
    Messages:
    960
    Location:
    Austria
    Country:
    Austria
    Updated to 3.3 firmware recently?
     
  3. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    yes ...is that the problem then..if so isn't it with other backedup games to then because i only have it with SSBB
     
  4. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    boot it with gecko os

    it might be trucha signed
     
  5. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    i can't boot at all (i don't know what gecko os is) but when i put the disk in it reads but before i can do anything the screen pops up with the error in no matter what screen i am
     
  6. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    i guess you dont have the homebrew channel so you have no hope

    trucha sign games will only boot through gecko os

    info on gecko os
     
  7. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    then still if i had it....it was no use anyway because the game wouldn't boot anyway that is the problem....but then again i heard if i run the orginal game it all works fine
     
  8. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    it will work through it cause the game is trucha signed,3.3. blocks trucha,gecko os allows trucha

    get it yet?
     
  9. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    then can i still instal it on my wii because there is a new twilight hack and all...but then how do i do that
     
  10. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    hint:search button
     
  11. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    then another thing...just for confirmation...if i use the orginal SSBB it will work just fine?
     
  12. jan777

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    depends,if the orig disc is on your same region and if your wiikey is on 1.9x/s
     
  13. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    ok i know now all how to do it.... but do i first need to get in the gecko menu and then put in the dvd or before that..because as i said before if i put in the dvd of SSBB i get the error press eject thingy
     
  14. skawo96

    Member skawo96 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 22, 2008
    Messages:
    1,925
    Country:
    United Kingdom
    When you get to Homebrew Channel, open GeckoOS. Insert disc. Wait 5 seconds. Press Boot the game.
     
  15. darkbillie
    OP

    Newcomer darkbillie Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    94
    Country:
    Netherlands
    ye i got it working...only i forgot to post it here...thnx for the help
     

Share This Page