Web Browsing on Your DS (DSVNC)

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Verocity, Dec 25, 2006.

Dec 25, 2006
  1. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Some of you may know this but Im just going to bring it to attention how well it works. I am using DSVNC to start of with. This is a program for you DS that allows you to VNC into your computer.


    [​IMG]

    I am currently browsing GBAtemp while sitting in my living room, ah I love it. I can also view photos and pretty much everything that you could do on your computer (except videos).

    You have to run "RealVNC" on your computer to run the server. You can either use the free version, or the other two high end versions. I have the Enterprise [​IMG] (m yep). Real VNC is available here.

    To download DSVNC you need to go here

    Once you install your version of RealVNC you have to set it up..here are my settings, that work on my EZ4 Lite Deluxe..

    -only listing ones with checks

    Desktop Tab
    -Do nothing (*)

    Capture Method
    -Use VNC hooks to track changes
    -Poll console windows for updates
    -Capture alpha blended windows

    Sharing
    -Use client's preferred sharing setting
    -Non-shared connectiosn replace existing ones.

    Inputs
    -(all checked except disable local inputs while server is in use)

    Connections
    -default
    Accept connections on port: 5900
    Disconnect idle clients after (seconds): 3600
    Serve Java viewer via HTTP on port: 5800

    Security(important)
    -No Authentication
    Encryption: Prefer off
    Guest login access: Interactive (wont work any other way for me)
    Prompt local user to accept connections
    Only prompt when there is a user logged on.


    ---
    DS Side


    BEFORE CONNECTING WITH DSVNC MAKE SURE YOUR COMPUTERS RESOLUTION IS EITHER 800X600 or 1024X768. (wont work unless one of those is selected, 1024X768 I find works better)

    Now on the DS side once DSVNC is logged on you will get a screen like this.

    [​IMG]

    You need to hover over you VNC icon in your tray of your computer to tell you your IP. Once you have your computers (servers) IP tell that to DSVNC. Quick connect and add are both very similar. After clicking connect it will ask you to only view or do a less RGB color, I reccomend doing the less RGB color, because pages load faster and smoother.

    Now it all should be synched up and working.

    Browsing on your DS with DSVNC


    I am using Opera to VNC with my DS, because it has zoom settings and a small screen setting. You can also use IE or anything else but you have to move all around. My settings on Opera are.
    -Small Screen
    -90% Zoom

    You can set this how you like, you can even take of images and all sorts of things to improve your loading speed. The only thing that I should tell you is that animated GIFs and things really load it down. If you are going somewhere with alot of movements on the screen, make sure images or whatever it is is switched off. Other than that it works wonderful. Beautiful quality pretty darn fast response, not much more to ask for.

    Here are some pictures and videos I took of it on my DS and computer.

    If you are wondering on my top screen why my overall desktop looks wierd with lines, well I believe its because I have 2 monitors, my lcd and a s-video TV, should look fine on yalls, It doesn't bother me though, its just the appearance it works fine.



    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Thanks for Reading,

    and MERRY CHRISTMAS

    [​IMG]
    [​IMG]
     


  2. phoood

    Member phoood taking it to a whole new level.

    Joined:
    Jul 28, 2006
    Messages:
    1,001
    Location:
    Jewgoslavia
    Country:
    United States
    Is this similar to what pointyremote should have done?
     
  3. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Yes, except its 10 times better. And also alot better than WIN2DS. Try it out.
     
  4. Hitto

    Member Hitto MKDS Tournament Winner

    Joined:
    Nov 29, 2005
    Messages:
    1,450
    Location:
    Nice, France
    Country:
    France
    Seems pretty cool, I will DL and have a look [​IMG]

    And Merry Christmas to you as well!
     
  5. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Also be careful with animations, they'll lock it up kinda bad, stay away from alot of GIF's and SWFs. A single GIF is ok but alot of them is kinda bad.
     
  6. CrEsPo

    Member CrEsPo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    190
    Country:
    Canada
    I didn't even think of using a VNC for web browsing. I already use VNC's to control my servers in my basement from my laptop. I'm going to try this soon.

    By the way, does anyone know if the Nintendo WiFi USB stick works with homebrew?
     
  7. -EX-

    Banned -EX- Racer

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    534
    Location:
    Tokyo
    Country:
    Japan
    It works with everything.
     
  8. CrEsPo

    Member CrEsPo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    190
    Country:
    Canada
    You sure? I can't get the USB to work with any homebrew, is there anything you have to do?
     
  9. Hero-Link

    Member Hero-Link Hero of Derrr

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    you need to turn the Nintendo Wifi USB Adaptor into a Access Point
     
  10. CrEsPo

    Member CrEsPo GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    190
    Country:
    Canada
    Thanks, did that and got homebrew working on internet [​IMG]. Going to try the VNC later tonight [​IMG].
     
  11. Opium

    Former Staff Opium PogoShell it to me ™

    Joined:
    Dec 22, 2002
    Messages:
    8,185
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Wait, wait, it's possible to use the nintendo wifi connector with homebrew? How would I go about turning it into an access point?
     
  12. lurker

    Newcomer lurker Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    49
    Country:
    It's always been possible, but for some reason the wifilib doesn't play too well with DHCP, so try turning that off (works for me).

    Curiously, what resolution is your display? Mine is 1280x1024, and I've heard VNC is laggy with resolutions this big.
     
  13. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    I had mine working as an access point but then I got a wireless router. Opium heres where you can do it at, if you need help I can tell you my settings, on the guide some settings are different..



    DS USB Connector to SoftAP link

    EDIT: and you can do WEP...[​IMG]
     
  14. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States

    What exactly does it say?
     
  15. lurker

    Newcomer lurker Member

    Joined:
    Aug 6, 2006
    Messages:
    49
    Country:
     
  16. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Do you have your screen RES down to 1024 X 768 or less? And are selecting low colors on DSVNC?
     
  17. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Try your settings on this....

    [​IMG]

    Sloppy, did it very fast.
     
  18. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Mmm..same error?

    Sometimes mine has that type of error but then I redo it and it works. Are you running RealVNC? and when hovering over it are you telling your DS that IP?
     
  19. Verocity
    OP

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    "My collection:
    DS Lite (Flashme v7)
    Supercard Mini SD
    Sandisk 2gb Mini SD"


    Are you using this sc.nds version
     
  20. xlinkinpakx

    Member xlinkinpakx GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 15, 2006
    Messages:
    159
    Country:
    Canada

Share This Page