wd pasport 320gb not recognized anymore ...

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by pvanwelt, Nov 30, 2009.

  1. pvanwelt
    OP

    pvanwelt Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Nov 30, 2009
    Netherlands
    Hi ...,

    I have my wii softmodded and it was running fine but from one day to another my hdd isn't recognized anymore.
    The disk has one WBFS partition and one NTFS partition/
    I tried booting with usb loader GX, neogamma etc.. but nothing.
    Trying to look at the WBFS partition via wbfs manager on my computer goes fine ...

    Once the disk is connected to my wii it does spin up, so I guess this is not a usb power issue ... or is it worth trying to connect the drive with a double usb-cable
    so it gets more power ?
    Are there any tools to diagnose the wbfs partition ?
    Because all my games are on there and I do not have any backups , so if not needed i would not like to format the disk again.

    Does anybody have an idea how to solve this ?

    Wii is running version 4.1 and ios 2.49
     
  2. Wiimm

    Wiimm Developer

    Member
    2,159
    368
    Aug 11, 2009
    Gambia, The
    Germany
    Try a very short cable. The 320 passport takes much of power.
    And yes: my tool can check a WBFS. (see signature)
     
  3. Bladexdsl

    Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Member
    16,112
    3,786
    Nov 17, 2008
    Australia
    Queensland
    i had that problem a few days ago turns out it fixed itself once i unplugged the hdd and put it back in?
     
  4. pvanwelt
    OP

    pvanwelt Newbie

    Newcomer
    3
    0
    Nov 30, 2009
    Netherlands
    Thanks ... I did use your tool to check and repair my disk.
    Now its working again !