way to play backed up wii disc <- am I doing right?...sorry if this

Discussion in 'Wii - Hacking' started by todesto, Feb 25, 2009.

  1. todesto
    OP

    Newcomer todesto Newbie

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hi, all.
    I tried to find the answer reading as many topics as possible but could not do it....there are just tooooo many! [​IMG]

    I finally succeeded installing homebrew and loader. [​IMG]
    Problem is when I insert backed up Mario Kart wii and launch it using loader, it will start, but the screen is soooo garbled, you can't see anything.
    Please see the pix below.....

    [​IMG]

    but the sound is coming out indicating it is trying to do something. after resetting, I press 1 to go into configuration menu while loading, I tried force NTSC, launch then it works!

    My question is....is this right way to start if the disc acts like this? Is the disc PAL being played on NTSC system a problem? I get confused because I see from this forum that playing PAL on NTSC is black and white. Am I right?

    Please help the confused.....thanks in advance.

    G
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    The PAL game has a different video output than NTSC tv, so you get problems.
    If you force a region, you force the game to use the video output of the selected region, so it will show correctly.
    It is not required to force a region when the tv has PAL and NTSC output, but yours hasn't so you must force NTSC on PAL games.
    There are some channels that auto-force NTSC so maybe you might want one of these
     
  3. WiiMonkey

    Member WiiMonkey GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 16, 2009
    Messages:
    408
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Buy a new tv lol
     
  4. todesto
    OP

    Newcomer todesto Newbie

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Mine is Samsung Plasma that is only one year old [​IMG] I believe mine is upto the spec.

    So you think this is PAL issue? I'm in US, so I think my TV is NTSC.

    If I have to force NTSC to play it, then is there a way to save the configuration of wiigator to force NTSC all the time?
     
  5. Sstew

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States

    I think there is a custom channel that forces NTSC on startup.
     
  6. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    search for them
     
  7. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Try force PAL60, if it works you can play all PAL games which work on PAL Wiis. And when you have a plasma or lcd, connecting the wii to the tv with component cables and setting the wii to progressive output, might be a good idea.
     

Share This Page