Want to mod my Japanese Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by zelgadis, Oct 1, 2008.

Oct 1, 2008

Want to mod my Japanese Wii by zelgadis at 7:24 AM (1,030 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. zelgadis
    OP

    Member zelgadis GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    163
    Location:
    Japan
    Country:
    Japan
    Is it possible using the regular ntsc chips? Is there a guide pertaining the japanese wiis? Reading japanese isnt a problem really so i dont need instructions just need to know if I can do some chips or what version of wii, etc. Thanks~
     
  2. homebro2000

    Newcomer homebro2000 Newbie

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I own japanese wii, it is d2c version. I purchased d2ckey from techsick and it works perfectly. Just make sure when you buy the chip, you are telling them to do the region override to japanese version. Then just install it and works fine. By the way, i got it on wii clip.
     
  3. zelgadis
    OP

    Member zelgadis GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    163
    Location:
    Japan
    Country:
    Japan
    Thanks, How can I find what version mine is? Its pretty new like 6 months or so [​IMG]
     
  4. putifreak

    Member putifreak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    113
    Country:
    Germany
  5. zelgadis
    OP

    Member zelgadis GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    163
    Location:
    Japan
    Country:
    Japan
    Great replies [​IMG] I also am a GC2-D2C (v1) . Any recommendations on what chip I should get for ease and best compatibility? I am not good with soldering so I definitely would like the non solder ones or with a wii clip(dont know much on the wii modding scene).
     
  6. putifreak

    Member putifreak GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    113
    Country:
    Germany
  7. DBMONK

    Member DBMONK GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    141
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    what do i need to mod my pal wii, i have no luck with all the homebrew channels and stuff like that....

    me am dumb!!!!

    [​IMG]
     
  8. zelgadis
    OP

    Member zelgadis GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    163
    Location:
    Japan
    Country:
    Japan
  9. zelgadis
    OP

    Member zelgadis GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    163
    Location:
    Japan
    Country:
    Japan
    Sorry to bump my own thread but I know it has been knocked back so no one will see it now. I want to purchase the chip soon so if anyone can answer my question I would be even more grateful! Everyone has been a great help so far [​IMG]
     
  10. trent_fox

    Member trent_fox GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    166
    Country:
    United States
    You shouldn't need to mess with any firmware.
     
  11. zelgadis
    OP

    Member zelgadis GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 16, 2006
    Messages:
    163
    Location:
    Japan
    Country:
    Japan
    So all japanese games should work since it is on a japanese wii? But some american games may not? Sorta a reverse to the american wiis compatibility?
     
  12. H20Wally

    Newcomer H20Wally Newbie

    Joined:
    Jul 26, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Hey, I have a Japanese Wii as well that I bought while I was over there for a year and was considering putting a chip on it as well. I used the site recommended by putifreak, but the closest model number is LJF121XXXX while mine is LJF137XXXXX. Since there were only two entries for available data I was wondering how I distinguish between which of the two chipsets mine falls in? I mean there is the obvious option of opening it up, but as I'm without a tri-wing screwdriver I was hoping to just order that and my chip together.

    I also bought my Wii about 8 months ago, so I'm thinking I might also by a GC2-D2C (v1). I was thinking about buying the D2Pro from this OzModchips (http://www.ozmodchips.com/d2pro-9wire-with-spi-modchip-for-all-wiis-d2e-compliant-p-107.html) but they said if you have a d2c chipset let them know. Sorry to have so many questions but I am very new to the whole modifying a Wii. I appreciate your guys help.
     

Share This Page