Want to install XP on Windows 7 PC, but.....

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Satangel, Sep 26, 2010.

Sep 26, 2010
  1. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    Whenever I try to install XP via the CD it gives me an error that "no hard drives were detected" (WTF?!)
    I did a quick Google, came up with this. But I've searched and tried everything in the BIOS now, but it just won't work! Whenever I let Windows 7 boot up normally, I can see the hard drives just fine, but that setup won't find them.
    I can't try that second method, because I don't have a floppy drive anymore. So yeah, I'm pretty screwed.
    Is there any way I can format the C disk (nothing's on it that I want to keep) and install Windows XP on it?
    I want XP back because the wireless LAN drivers don't work with 7, so the laptop's pretty fucked without WLAN [​IMG]
     
  2. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    edit: I didn't read everything, ignore me.
    edit2: read everything, it's what I thought at first, you probably have to burn an xp cd with slipstreamed sata drivers.

    http://www.digitgeek.com/how-to-slipstream...ers-into-xp-cd/

    if you have access to decent torrent trackers, you can just grab an xp cd there with sata included.
     
  3. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    Okay, thanks for that site!
    Do I have to download that Floppy driver like they said in this tutorial?
    I found this driver for my laptop, should I implement this one in my XP ISO?

    Intel 82801FBM SATA AHCI Controller
     
  4. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    try slipstreaming that one you found for your mobo, should be your best bet.
     
  5. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    Fack yeah, the setup is running now, it's looking good so far!
    Fantastic news, thanks mate! Very glad to see this may be fixed, I searched hours for the solution but the good old GBAtemp saved my ass again [​IMG]
    Very glad, thanks! You want a sig or so, I can make it for you [​IMG]

    EDIT: In the setup I formatted the C partition and installed Windows XP on it. The setup went well. But now, whenever I boot the laptop I get a BSOD now.
    I tried booting in Safe Mode, but same result.....
     
  6. Sephi

    Member Sephi fool

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,850
    Location:
    Rhode Island
    Country:
    United States
    now that I can't really help you with, first trouble shooting thoughts:

    1) quick or regular format? try both
    2) try googling the bsod error
     
  7. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    The only thing I found was that I should run something in XP, but that's off course impossible since I always get a BSOD, no matter what.
    I could get into the command though so I just formatted the C drive and installed Windows 7 again, without wireless drivers.... It's a real shame, but no way to make it work perfectly again (as of yet)....
     
  8. Coto

    Member Coto GBAtemp Addict

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,274
    Country:
    Chile
    You´ll need to use a retail Windows XP SP3 if possible, then inyect through NLITE these SATA drivers:

    http://www.mediafire.com/?sq3l657b07sfiw9

    (according to your northbridge chip)

    pd: Do a lecture through google on "inyect Nlite + Windows XP SP3".

    pd2: MUST BE A FRESH WINDOWS XP SP3 SETUP!! (forget those "angel zero xp lite sp10", etc


    [​IMG]
     
  9. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    I'll try it later on, probably in a few days because I don't have any time atm [​IMG]

    And Sephi, if you want a sig, just gimme a PM and I'll do it [​IMG] Same for you Coto.
     

Share This Page