Waninkoko's USB Loader v1.5 problem

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Eski, Feb 15, 2010.

Feb 15, 2010
  1. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    I have a channel for the USB Loader conveniently installed. I used to put in my 8GB SD card, install a game, and later extract it and burn it.

    Now it won't read my 8GB or 4GB card. It will read my 2GB card, but that's a bit of a problem for bigger games. I've tried oggzee's configurable loader as well (I didn't install a channel) and tried loading it from my 8GB card then installing the game in. That didn't work either.

    Any help is appreciated.
     
  2. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    Bump?
     
  3. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Tried reformatting the card?
     
  4. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    Tried that, didn't work.
     
  5. Sabin_Figaro

    Member Sabin_Figaro GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    226
    Country:
    Colombia
    What system version do you have? also, SDHC is kinda hit and miss on homebrew. Get a pen drive or hard drive, much cheaper
     
  6. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    You mean the Wii System? Well, according to the Wii System Menu, it's 4.0U.

    IIRC, there's an update going around, but I heard the update deleted the HBC.
     
  7. Sabin_Figaro

    Member Sabin_Figaro GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 16, 2009
    Messages:
    226
    Country:
    Colombia
    4.2 deletes hbc, but you can reinstall it. Safe updater does not remove it

    I'm guessing faulty card or the shdc bug
     
  8. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    Well, I'm working on updating my system right now.

    It's probably not faulty because I tried both my 8GB(Which worked before) and 4GB cards. And could someone inform me what this SDHC bug is?
     
  9. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    **** I think I screwed up my Wii.

    I updated my system to 4.2u. HBC strangely still worked, but USB Loader and Backup loader channel didn't work.

    I tried installing the wads through wad installer. However, my Wii Remote apparently doesn't sync up with my Wii anymore when I use a homebrew. What should I do now?

    EDIT- Now HBC won't work either
     
  10. OtakuGamerZ

    Member OtakuGamerZ GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 19, 2009
    Messages:
    459
    Country:
    United States
    I'm guessing you did an official update, and not the safe updater.

    Use Dop-IOS to get the trucha bug back and delete the stub IOSs. Then reinstall your cIOS.

    *If this makes your Homebrew Channel upside down, just reinstall it.

    EDIT: If you can't load anything in the HBC, then use bannerbomb to run Dop-IOS.
     
  11. Eski
    OP

    Member Eski GBAtemp Regular

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    Alright, Backup loader channel and USB Loader Channel are working fine now.

    However, even after all that work to update the system, USB Loader still doesn't recognize my 8GB card.

    Thanks for everyone's help so far, nonetheless.

    EDIT- Truly, thanks for all the help everyone. I've got it to work by plugging in my 8GB card in from the USB slot. I thought it wouldn't work because the reader I'm using is a multi-card reader, but after I tried it, it works!
     

Share This Page