1. OBI

    OP OBI Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Gambia, The
    Hey Users,

    I have a problem with my vWii. Some days ago everything was fine, we have played Mario Kart and Bowling (can be wii sports or wii fit or so) by HDD, next day I can't boot up in vWii-Mode.

    After health screen i get the message that the system files are corrupted. But i can start in maintenance-mode.
    It is not possible also for starting in vWii-Mode without SD card and HDD.

    I have 2 channels there: HBC and Wii Flow Forwarder.

    My Syslog is attached.

    what can i do for repairing my vWii-Mode?

    thanks in advance
     

    Attached Files:

  2. The3rdknuckles

    The3rdknuckles GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 30, 2015
    Messages:
    464
    Country:
    United States
    Back up and factory reset?
     
  3. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    Don't factory reset, it does nothing but wipe channels, whatever is causing your issue will still be there.

    Are you using the vWii version of Syschecker? I don't know very much German, but I believe that there should be "vWii" printed somewhere near the top. If you are, forget I asked, because your Syscheck looks fine, but if not could you please look in JoostinOnline's signature and run it again? (Look him up, I'm not tagging him out of decency)
     
  4. OBI

    OP OBI Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Gambia, The
    thanks for your answer.

    yes, I think it was the vWii-version but here is the sys check with the newest version:

    SysCheck HDE v2.4.0 HacksDen Edition von JoostinOnline, Double_A, R2-D2199, und Nano
    ...laeuft auf dem vIOS58 (rev 6432).
    Region: PAL
    Systemmenue 4.3E (v610)
    Laufwerksdatum: 12.07.2012
    Homebrewkanal 1.1.2 benutzt IOS58
    Hollywood v0x21
    Konsolen-ID: 614876366
    Konsolentyp: vWii
    Shop-Kanal-Land: Germany (78)
    Boot2 v0
    Es wurden 272 Titel gefunden.
    Es wurden 35 IOS gefunden, von denen 0 funktionslos (Stub) sind.
    vIOS9 (rev 1290): Keine Patches
    vIOS12 (rev 782): Keine Patches
    vIOS13 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS14 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS15 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS17 (rev 1288): Keine Patches
    vIOS21 (rev 1295): Keine Patches
    vIOS22 (rev 1550): Keine Patches
    vIOS28 (rev 2063): Keine Patches
    vIOS31 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS33 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS34 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS35 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS36 (rev 3864): Keine Patches
    vIOS37 (rev 5919): Keine Patches
    vIOS38 (rev 4380): Keine Patches
    vIOS41 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS43 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS45 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS46 (rev 3863): Keine Patches
    vIOS48 (rev 4380): Keine Patches
    vIOS53 (rev 5919): Keine Patches
    vIOS55 (rev 5919): Keine Patches
    vIOS56 (rev 5918): Keine Patches
    vIOS57 (rev 6175): Keine Patches
    vIOS58 (rev 6432): USB 2.0
    vIOS59 (rev 9249): Keine Patches
    vIOS62 (rev 6942): Keine Patches
    vIOS80 (rev 7200): Keine Patches
    vIOS236 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Zugriff
    vIOS249[56] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): Trucha Bug, NAND Zugriff, Beer Ticket
    vIOS250[57] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): Trucha Bug, NAND Zugriff, Beer Ticket
    vIOS251[58] (rev 21010, Info: d2x-v10beta52-vWii): Trucha Bug, NAND Zugriff, Beer Ticket
    vIOS512 (rev 7): Keine Patches
    vIOS513 (rev 1): Keine Patches
    Bericht wurde am 04.01.2016 generiert.

    I can not see any big changes...

    I have all the IOS (IOS 9, 12, etc.) wads from before this error. Should I install this wads?

    The game before this error message was wii sports resort and i have played with an old save game , copied with the wii transfer channel some months ago.

    any ideas what to do with my "bricked" vWii-Mode?

    /edit: I have the systemmenu v514, too. Can I overwrite everything with the old IOS and system menu without any problems?
     
    Last edited by OBI, Jan 4, 2016
    TotalInsanity4 likes this.
  5. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    You can try to install your original dumps, but I doubt it will do anything since you have a clean syscheck... I honestly don't know what to say...

    Oh, wait, I might know what's up. Are you absolutely sure that you installed the vWii version of the WiiFlow forwarder? Can you try uninstalling that WAD and rebooting into vWii mode to see if that will fix it?
     
  6. OBI

    OP OBI Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Gambia, The
    Hello,

    what do you mean with a "clean syscheck"? Why is this check not "clean"?

    This forwarder is installed since 1 year or longer, long time no problems. But i have deinstalled with wad manager now, but the error is still there.
     
  7. EmceeKerser

    EmceeKerser GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    1,374
    Country:
    He means that your syscheck looks fine

    Is there anything that you changed prior to the error? Anything at all?
     
    TotalInsanity4 likes this.
  8. OBI

    OP OBI Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    Gambia, The
    hey!?

    nope, nothing. I have canceled the napster download in WiiU-Mode only, no changes in the vWii-Mode since the last months.

    We have played Mario Kart and Wii Sports Resort with CFG-Loader in vWii-Mode before the error appears. :(
     
  9. TotalInsanity4

    TotalInsanity4 GBAtemp Supreme Overlord
    Member

    Joined:
    Dec 1, 2014
    Messages:
    10,811
    Country:
    United States
    This is really bizarre. I honestly cannot think of anything that would be causing this...
     
  10. CoconutCake

    CoconutCake GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Dec 16, 2008
    Messages:
    163
    Country:
    United States
    Same thing happened to me.

    Started getting the "System files are corrupted" message yesterday after exiting from USB Loader GX, after playing Sakura Wars.

    I very carefully modded my vWii a few weeks ago using the tutorial here. I did the absolute minimum modding.

    I now appear to have the "Mail brick" issue. Maintenance mode works fine, and most of the time my vWii seems to boot perfectly to Wii menu now. So the "mail brick" seems intermittent and random.

    For now I will just live with it when it happens, and use maintenance mode. Everything else seems to work fine, i.e. I can play games and homebrew no problem.

    I have not come across any definitive answers about the cause or fix for this issue. I am also not sure it's something to worry about.
     
    Last edited by CoconutCake, Apr 15, 2016
  11. Bug_Checker_

    Bug_Checker_ GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    950
    Country:
    United States
    Unfortunately, without more info from the OP(or others) it is sometimes very difficult to troubleshoot.
    Sometimes the version that the Wii U firmware is on is critical to compare whether the correct vWii versions are installed for the correct Wii U firmware. Other times, it doesn't matter. But more information is always better.
    (except console specific like Console ID. It is unnecessary).

    Assuming you originally did a nand backup with keys(and they are safely backed up somewhere), you could try to make another nand backup with Dump Mii Nand. But, I would use a new clean SD card.

    You could extract the contents of both backed up nand copies to compare and find differences.

    Or you should be able to bypass the Wii U nand and use vsneek(on sdcard)if you suspect faulty nand flash chip.
     
  12. Maintinence Mode

    Newcomer

    Joined:
    May 2, 2016
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Do not know if this helps anyone. I bricked or semibricked my wiiu console. I kept getting the corrupt system message in vwii mode.

    By simply going to maintenance mode (hold + & -, then click A) it bypasses the issue. Just do not load anymore wads and leave this mode alone. I have to bypass the issue going forward cause I was an idiot and loaded bad wads. I simply will not mess it with mode now.

    For more info, simply google maintenance mode for wii
     
    Last edited by Maintinence Mode, May 2, 2016
  13. EddieEddie90

    EddieEddie90 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 24, 2016
    Messages:
    221
    Country:
    Mexico
    Same thing happens to me, but instead of exiting USB loader GX the black screen with the text "System files are corrupted bla bla bla" appears when I click on "+" when browsing channels, specifically forwarder channels.

    I have yet to test erasing the forwarders and installing the original ones, (these are forwarders for chocolate doom, hexen, etc...)
    Because the ones I installed have a custom banner and icon, not sure if that's what causing the trouble.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - corrupted, [vWii], system