VisualBoyAdvance GX v1.0.3

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by JPH, Oct 19, 2008.

Oct 19, 2008

VisualBoyAdvance GX v1.0.3 by JPH at 6:15 AM (2,325 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. JPH
    OP

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    VisualBoyAdvance GX v1.0.3
    GBA Emulator for the Wii
    Tantric (author of the Wii NES emulator, FCE Ultra GX) has taken up Emu_Kidid's VBA Wii project, releasing a completely new, rewritten version. The emulator allows you to play Game Boy Mono, Color, and Advance ROMs!

    You can check out the updates below, and grab the download from our download center.
    Download
    VisualBoyAdvance GX Wiibrew Webpage
    [​IMG] Discuss
     
  2. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    So how well does it work? Do GBA games stutter or do they run fairly smooth?
    *I just realized the Discuss button takes us straight to this same page...is that suppose to happen?
     
  3. JPH
    OP

    Banned JPH Banned

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    6,892
    Country:
    United States
    Yeah, just for an extra, small bit of convenience (plus it looks kewl). [​IMG]
    I'll stop if you like.

    (BTW, haven't tried this out, so couldn't tell you how well it works).
     
  4. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Nono, no need to stop. Was just confused for a second. I kept clicking the button to open in another tab and this one just kept coming up. I'm tired. u_u

    I'm gonna give this a shot in a little bit. [​IMG]

    *Edit: Just tried it out. Mother 3 is running perfectly. Wow. I just wish I knew how to use the supposed turbo function of the emulator. [​IMG]
    I couldn't figure out how to get it to save properly, but we got Save States to work so that's even better. [​IMG]

    *Edit again: There's Turbo! On the classic controller you press the right stick to the right. Yay! [​IMG] Awesome homebrew!
     
  5. DespizingU

    Member DespizingU GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    705
    Country:
    United States
    Hey Gaisuto(or anyone else that has used this emu), can you tell me how the games appear on the tv screen? Do the games take up the whole screen? And if they do, are the games pixelated at all?

    I've always been interested in GBA emulators, always thinking about how they actually look on a tv screen, but have never tried them.

    Thanks.
     
  6. Gaisuto

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Well the only game I've tested this with is Mother 3. It does take up the full screen and it's actually not that pixelated. But you can zoom it out a bit so you can make it the exact size you want it to be.
     
  7. DespizingU

    Member DespizingU GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 17, 2007
    Messages:
    705
    Country:
    United States
    Sweet. I like that it takes up the full screen. Now I'm debating if I want to start Mother 3 on the GBA, or play it on my TV.

    I appreciate the info Gaisuto.
     
  8. Sir-Fritz

    Member Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    1,336
    Location:
    Brisbane, Australia
    Country:
    Australia
    Why is their a green revolution controller pic at top of thread? You got my hopes up for a second. :sad:
     
  9. berlinka

    Member berlinka You have sustained a lethal injury.

    Joined:
    Jul 31, 2003
    Messages:
    3,147
    Location:
    Harderwijk, Netherlands
    Country:
    Netherlands
    Cool. Gonna try it! I can't wait to play those GBA classics in full screen!
     
  10. sphere9

    Member sphere9 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    463
    Country:
    Australia
    sounds promising, now i just have to find some things on GBA i want to play.
     
  11. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
  12. RupeeClock

    Member RupeeClock Colors 3D Snivy!

    Joined:
    May 15, 2008
    Messages:
    6,307
    Country:
    United Kingdom
    This is much better than the other VBA emulators, that's for sure.
     
  13. zidane_genome

    Member zidane_genome My sword has a +2 bleeding... wanna test it out?

    Joined:
    May 21, 2006
    Messages:
    2,320
    Country:
    United States
    That takes care of RIN (GBC emu...)

    Now all you need is this ONE package... GB/C/A all in one!

    Now, if the can only add DS support........




    If you hadn't guessed, that was sarcastic... I know DS on Wii will prob never happen...
     
  14. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    This is a few days old now. I had it before the news post here.

    edit: Has anybody gotten Rhythm Tengoku to play right with this emu? I keep getting no sound out of it.
     
  15. sphere9

    Member sphere9 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    463
    Country:
    Australia

    none of those i want to play though [​IMG]
     
  16. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    I might've just discovered a bug.

    Sonic Advance (U), Sonic Advance 2 (U), and Sonic Advance 3 (U), had the levels beaten by default. They also didn't show their language select upon startup, which they're supposed to when initially purchased.

    The roms were unpatched. Maybe someone else can give them a try, to see if this happens?
     

Share This Page