Video and audio in cutscenes out of sync

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by masternap, Feb 20, 2010.

  1. masternap
    OP

    masternap Newbie

    Newcomer
    1
    Apr 13, 2007
    Gambia, The
    Hello there, I hope someone here can help me.

    I have a PS2 with a Matrix Infinity modchip and I just wondered...
    Whenever I use Force Pal60 on a PAL game or even play the NTSC version the audio and video gets out of synch by a very great amount.
    We're talking about 1 additional second for every 2 seconds a cutscene is playing here. So after 20 seconds the video and the audio are about 10 seconds apart from another (video is faster).

    I was just wondering... Is the audio faster in the NTSC-Versions as well? Because the audiospeed seems to be correct and I can't see this making any sense.
    If the audio is the same, the video can't be faster with 60Hz, so the audio has to be faster too, but when I watch videos of the games I'm playing the audio seems to be just as I have it and the video is faster.
    Does this make any sense?

    I really don't get it.
    When I play the PAL version of any game it's like it's just not fluent.
    But when I play a game with NTSC, the game is fluent but the sound is out of sync in cutscenes. How can that be?
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice