VBA wtih Windows Vista

Discussion in 'GBA - Emulation' started by miniCooperS, Apr 19, 2007.

Apr 19, 2007

VBA wtih Windows Vista by miniCooperS at 7:29 AM (2,744 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. miniCooperS
    OP

    Member miniCooperS Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    58
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    Has anyone tried using VBA, or any other emulator for that matter, with Windows Vista? I just tried and VBA loads up fine, but when I try to load a game, my display freaks out. VBA doesn't crash or anything, but it just stays a white screen.

    Anybody else had a similar experience, or maybe got it to work somehow?
     
  2. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,749
    Country:
    United Kingdom
    Managing to avoid vista here but try messing with the video options under options -> video -> render method.
     
  3. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Does Vista have compatibility modes for runnning old software so the computer pretends to be like Windows XP when running it? (right-click the .exe, properties, on the compatibility tab )
     
  4. thieves like us

    Member thieves like us chaos personified

    Joined:
    Jul 17, 2003
    Messages:
    1,057
    Location:
    left of the pond
    Country:
    United States
    yes, vista does have the compatibility option. minicoopers should try psyfira's suggestion.
     
  5. Torte

    Member Torte GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 10, 2006
    Messages:
    510
    Country:
    New Zealand
    Worked ok for me w/o any modification required
     
  6. pikachucrackpipe

    Member pikachucrackpipe President

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Messages:
    2,189
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    i think your problem is you're using vista
     
  7. Icarus

    Member Icarus fire walk with me

    Joined:
    Feb 3, 2006
    Messages:
    1,146
    Location:
    Big Appleu
    Country:
    United States
    Works fine for me. Using Home Premium.

    I don't understant why people keep flaming Vista all the time. I can even play Fallout on Vista without any modifications.
     
  8. fischju_original

    Banned fischju_original I used to be a jerk before i got banned

    Joined:
    Jul 22, 2006
    Messages:
    1,014
    Country:
    United States
    Vista is outperforming XP with DX10 cards at high resolutions, so suck on that, haters
     
  9. miniCooperS
    OP

    Member miniCooperS Advanced Member

    Joined:
    Jul 11, 2006
    Messages:
    58
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    I must have been using a bad rom, because the game I was trying (Pokemon Emerald) never worked and always whitescreened. All of the other games I tried worked fine though, even without any compatibility modes. I guess I should have tried more roms before I complained that it didn't work :'( .

    And on the subject of Vista's sucking or not sucking, this is really the only problem I've had (I'm using Vista Business). The only annoying thing was the User Account Control, which treated you like a retard, so I just turned it off. Actually, I've considered putting XP back on, but my wife says Vista looks pretty, which it does, so I haven't messed with it. World of Warcraft works, so I guess I can't complain. [​IMG]
     
  10. TheBlueStylus

    Newcomer TheBlueStylus Advanced Member

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    50
    Country:
    United States
    When yo run something that requires a battery save, like the Pokemon games, Vista always reverts to Vista Basic for some reason. When I tried using other roms it didn't. I too was trying Pokemon Emerald. Pokemon Emerald works, Options>Emulator>Save Type>Flash 128k. That should let you start playing Emerald.
    Vista for me has been alright, came with my new laptop, so I'm not going to complain, but if I had to buy Vista, it isn't worth getting it if you already have XP.
     
  11. ZeWarriorReturnz

    Banned ZeWarriorReturnz Banned

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    Vista is okay for me... Is VBA the only emulator that can play all games by the way?
     
  12. science

    Member science science rules

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    3,695
    Country:
    Canada
    I had this problem for a while. Got the newest version and it was fine.
     

Share This Page