Using the GBA-DS Link Feature on M3 SD.

Discussion in 'M3 Adapter' started by Gaisuto, Oct 2, 2006.

Oct 2, 2006
  1. Gaisuto
    OP

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    I read a while ago you could do that. I'm at the point in Pokemon Pearl where I can do that with the GBA games. I have Pokemon Emerald on the M3 with Pearl, so how do you activate the link so the DS acknowledges it existing?

    Also I do have the latest Firmware (V29)
     
  2. GameDragon

    Member GameDragon Mugiwara RAWR!

    Joined:
    Dec 4, 2005
    Messages:
    1,355
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    In DS Mode, select a GBA game making sure to press A once. After that just select the DS game and it should work.
     
  3. Gaisuto
    OP

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Well I feel stupid now, thanks a ton.
     
  4. Gaisuto
    OP

    Former Staff Gaisuto Lose 2 Levels.

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    5,925
    Location:
    Palm Coast
    Country:
    United States
    Sorry to bring this back up, but I just got to know. Does this feature just not work yet with the Pokemon games, or am I doing something wrong? I pick the Fire Red (J) with A, then pick Pearl with A, then the game loads. I go to where I am suppose to but I get a message of the guy talking, and it promptly does nothing.
     
  5. WangJang

    Newcomer WangJang Advanced Member

    Joined:
    Jul 16, 2006
    Messages:
    78
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Did you manage to get it to work ?

    It could be that it doesnt load the fire red save into sram so you simply dont have any pokemon to transfer, or does even with no save should it detect at least the game pak ?

    Try this from serebii.net

    See if you can at least encounter that pokemon with that item, in that location, this would rule out the problem with linking and would thus make it a save issue i assume.
     

Share This Page