using ocarina

Discussion in 'Wii - Hacking' started by claudekennilol, Nov 30, 2010.

Nov 30, 2010

using ocarina by claudekennilol at 9:41 PM (916 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. claudekennilol
    OP

    Member claudekennilol GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    Is gecko OS required for using ocarina? I checked wiibrew for ocarina and it redirected me to Gecko OS which only had an update log. I tried a search but basically all I found was "halp I need a code." From what I can see gecko OS is basically to make a wii region free..so I don't really see how those two are related.. Or do I simply need to just drop ocarina on my SD card and I'm good to go? (for reference I use config usb loader)
     
  2. CarbonX13

    Member CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,399
    Location:
    Vancouver, B.C.
    Country:
    Taiwan
    Configurable USB Loader can download and activate GCT codes using a built-in interface inside the loader (check the game settings, they're in there). So no, Gecko OS is not required for Ocarina.

    If you wanted to use codes downloaded from your computer, most loaders support putting it in a "codes" folder either within the loader's folder or at the root.
     
  3. claudekennilol
    OP

    Member claudekennilol GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    Do I actually need ocarina installed, then? Or do I just need to put the codes in the config usb code folder?
     
  4. CarbonX13

    Member CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,399
    Location:
    Vancouver, B.C.
    Country:
    Taiwan
    Ocarina is built-in to CFG USB Loader, so no you won't need to actually install anything extra. Put any GCT files you downloaded in the 'codes' folder, or download them from the loader itself.
     
  5. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Also a Q about Ocarina. Do the codes matter whether the game is NTSC or PAL?

    Only asking cause here it only states use for NTSC.

    I just want to use the CC in DKCR but I have a PAL copy.

    Cheers!
     
  6. megazig

    Member megazig SU

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    467
    Country:
    United States
    region matters with ocarina codes
     
  7. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Okay. So is anyone here able to help me find out? I'm sure it's more complicated than I think but can someone even help me find out myself for getting these codes?

    (not finding them on the internerdz but actually figuring them out through coding or something...?)

    Thanks!
     
  8. Nintendo_Chick

    Member Nintendo_Chick GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 6, 2009
    Messages:
    386
    Country:
    United States
    If you mean making the codes, you need a usb gecko, and intelligence. As for using the codes, you don't need either. Use gecko os, ocarina was a program years ago, now it's been abandoned and implemented in other programs like gecko os, and some backup loaders.

    You can find codes at http://www.geckocodes.org/
     
  9. CarbonX13

    Member CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,399
    Location:
    Vancouver, B.C.
    Country:
    Taiwan
    http://geckocodes.org/

    The largest library of Ocarina codes on the web as far as I'm concerned.


    Ah just read it properly. Making Ocarina codes is a tough deal. You'll need a USB Gecko device, and you'll need knowledge on the creation process... I'd say your best hope is to simply wait and hope there is a code available soon.
     
  10. megazig

    Member megazig SU

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    467
    Country:
    United States
    you can also use sneek to find patches. it has a cheat menu now for finding addresses
     
  11. BBking83

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Thanks guys!! [​IMG]

    I'll look into SNEEK as I don't have a USB Gecko.
     
  12. churkus

    Newcomer churkus Member

    Joined:
    May 27, 2006
    Messages:
    21
    Country:
    United Kingdom
    There already are codes for DKCR in CFG loader, ive downloaded from cfg ingame menu and some work some dont. Theyre for the NTSC version (It think thats what I have).
     

Share This Page