Hacking Used waninkoko 4.2 update and got HBC deleted

link2877

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 24, 2008
Messages
23
Trophies
0
XP
172
Country
United States
Ok I seriously don't know what the heck happened. I was on 4.0 and some newer games have been telling me to update so I thought it was about time to get my wii's firmware all up to date. So I found waninkoko's 4.2 updater started it up in homebrew channel and waited for it to get done; after it's finished I restarted the wii and bam HBC is gone(replaced with wii speak channel of all things). So after about a minute of yelling at the screen going WTF is this crap, I throw hackmii onto my sd card to get HBC back and boot it up through bannerbomb and it says it can't do anything for me. So now I'm really pissed and I start searching around and see there's a new cios out (14) so I put that on my sd and it installs fine. So I let out a sigh of relieve put hackmii back on the card but once again it still says it can't install.

So can you guys help at all or know of anything I can do. I had cios 13 revb installed before all this, the only thing that wasn't up to date and I'm sure caused the whole problem was I had an old version of HBC.

Any help you guys can provide would really be appreciated. (i can use smash stack if needed)
 

tj_cool

Site dev
Supervisor
Joined
Jan 7, 2009
Messages
10,064
Trophies
2
Location
This planet
XP
2,937
Country
Belgium
You probably had an old version of the HBC
Which gets deleted by system menu 4.2

To get hackmii working, use wad manager to install a clean IOS36 wad (from NUS)
and be sure to have the newest hackmii
 

link2877

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 24, 2008
Messages
23
Trophies
0
XP
172
Country
United States
tj_cool said:
You probably had an old version of the HBC
Which gets deleted by system menu 4.2

To get hackmii working, use wad manager to install a clean IOS36 wad (from NUS)
and be sure to have the newest hackmii
Is their a specific version of 36 I want because I'm seeing four different versions on NUSD?
 

xzxero

♥bong milk does good for the brain♥
Member
Joined
Jul 18, 2008
Messages
3,831
Trophies
0
Age
12
Location
SB
Website
Visit site
XP
312
Country
United States
because you have cioscorp installed with stub cIOS's

what IOS are you choosing to install them with?
 

link2877

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 24, 2008
Messages
23
Trophies
0
XP
172
Country
United States
xzxero said:
because you have cioscorp installed with stub cIOS's

what IOS are you choosing to install them with?

I don't know wad manager isn't saying, all it says is "custom ios detected and loaded" doesn't it usually tell you which one it loaded?
 

link2877

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 24, 2008
Messages
23
Trophies
0
XP
172
Country
United States
xzxero said:
yes it asks you what IOS to use

are you sure your using WAD manager 1.4 or 1.5
Ok I was really out of date I was using 1.3 lol but I got 1.5 and it's using 249 I can't even attempt to install it now, I get the ret -1 error mounting the sd card
 

xzxero

♥bong milk does good for the brain♥
Member
Joined
Jul 18, 2008
Messages
3,831
Trophies
0
Age
12
Location
SB
Website
Visit site
XP
312
Country
United States
and you still cant install the IOS using IOS249?

Posts merged

are you sure you have the WAD folder on the root of your SD card?
 

link2877

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 24, 2008
Messages
23
Trophies
0
XP
172
Country
United States
Yea if I use any other ios I can get to the wad folder but I'm too afraid to attempt to install anything, is their another ios thats safe to use besides 249?


EDIT: got it to work! now I just got to see if I can get hackmii installed

EDIT: god damn it still can't get hackmii installed, what the hells is it's problem?
 

link2877

Member
OP
Newcomer
Joined
Sep 24, 2008
Messages
23
Trophies
0
XP
172
Country
United States
xzxero said:
yesss sirr
get em with NUSD
install with WAD Manager
Thank you xzxero I really appreciate all the help, I finally got it back thanks to you. (now I can go to bed it's 4 in the morning here lol)

Thanks again
yay.gif
 

fruitman

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Nov 19, 2008
Messages
70
Trophies
0
XP
34
Country
United States
if you can get ios 249 (cios installer set to use ios 250?) installed try this

Dop-Ios mod --> Choose 249

Install Ios 36 v1042
Install Ios 61 v4890

NO to sig hash..

Run Hackmii .. then Cioscorp extra's

V8 Dop-Ios Ios 70 Sig patch yes.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Psi has a new girlfriend but I have known her for like 28 years
    +1
  • The Catboy @ The Catboy:
    Is she you?
    +1
  • K3N1 @ K3N1:
    Psi just become a sparkling vampire already
    +1
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    The Catboy it's weird there was always something between us.... But neither of us was single at the same time.... But last night we found out we both are... And hmmm 🥰
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    She has all my weak points smart funny blonde and she lights up the room when she walks in and nothing else exists when she is there
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    I would eat the corn out of her.... Lol
  • Veho @ Veho:
    Psi! You're alive!
  • Veho @ Veho:
    ...and you have yet another new
    girlfried :rolleyes:
  • Veho @ Veho:
    MAKE HER SIGH A PRENUP
  • cearp @ cearp:
    PSI <3 🌽
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Lol Veho I'm down to 3
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Dumping one soon
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    My Facebook has like 120 women now or something lol
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Each one hotter than the last...
  • K3N1 @ K3N1:
    Ordered a new SSD
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Your mom's an SSD lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Your mom writes to me fast
  • K3N1 @ K3N1:
    I haven't placed an order with Newegg since like 2016 lol
  • Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo:
    Amazon Is better lol
  • K3N1 @ K3N1:
    Hard to find a fast 2tb SSD for 130
  • Peretti @ Peretti:
    lately I downloaded super mario galaxy for wii, but in the first phase, right in the first cutscene of the game, the game freezes in that part, with the image appearing but completely frozen. I already had this problem with pikmin 2 but in the end I couldn't fix the problem. Has anyone had this problem, and if so, did you find a solution?
  • K3N1 @ K3N1:
    Moms spaghetti
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @Peretti, Ask you question in the Wii section of the forum.
    M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ: @Peretti, Ask you question in the Wii section of the forum.