Use multple USB port while using USB loader.

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by flame6753, Jul 30, 2009.

Jul 30, 2009
  1. flame6753
    OP

    Newcomer flame6753 Advanced Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    87
    Location:
    Tri-State
    Country:
    United States
    Hey guys. I am currently using USB loader 1.1.

    I am un-able to use the USB loader, and my LAN adapter simultanously.

    I remember looking at a thread months ago that found a way to use multiple USB ports, while at the same time using the USB loader. But I've been searching for hours now, and am un-able to locate it.

    Can someone direct me to that thread? Or else, explain what I need to install in order to use both at the same time?
     
  2. roku93

    Member roku93 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    436
    Location:
    Finland
    Country:
    Finland
    Update your loader and cIOS
     
  3. lostdwarf

    Member lostdwarf GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    1,071
    Location:
    ENGLAND
    Country:
    United Kingdom
    i am fully up to date and can NOT use both ports at once. if i do it either ignores the bottom one or crashes everything.

    sys menu 4.1 PAL
    cios rev 10 (so not really fully up to date but i have no hassle with this cios..would rev 14 allow me to use both ports?)
    bootmii
    cios usb2
    mplayer cios
     
  4. AdamBrunt

    Member AdamBrunt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Messages:
    688
    Country:
    If you're only running rev10 then you're NOT fully up-to-date.

    It is the cIOS rev that determines whether the LAN adaptor works or not. You need to be on at least rev12 for the LAN adapter, and indeed any other USB device, to work at the same time as USB Loader.
     
  5. lostdwarf

    Member lostdwarf GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    1,071
    Location:
    ENGLAND
    Country:
    United Kingdom

    Thanks, looks like i'm updating again then...rev 14 here i come
     
  6. flame6753
    OP

    Newcomer flame6753 Advanced Member

    Joined:
    Apr 9, 2009
    Messages:
    87
    Location:
    Tri-State
    Country:
    United States
    I've updated to CIOS38 Rev 14, and have the latest USB loader 1.5, but I still cannt use both USB ports. Any suggestions?
     
  7. thebobinc

    Member thebobinc GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    185
    Location:
    Montréal Québec 514 , Cacanada
    Country:
    Canada
    try other loader , like wiiflow , neogamma, usb loader gx,

    there is something about cios 222 as well made by hermes that seem to work ,
     
  8. lostdwarf

    Member lostdwarf GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    1,071
    Location:
    ENGLAND
    Country:
    United Kingdom
    top usb port is USB 2

    bottom usb port is USB 1



    i would say there is no fix for this as i have had a similar topic ignored by everyone for 2 days now on the exact same thing.

    they would have helped if they knew how.
     
  9. AdamBrunt

    Member AdamBrunt GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 24, 2003
    Messages:
    688
    Country:
    You must be missing something or doing something wrong ....

    I have the latest Loader GX and rev14 and am using GX with the LAN adaptor with no problem.

    Have you got the adaptor in the correct slot ? The HDD goes in the USB slot closest to the edge of thw Wii and the LAN adaptor goes in the USB slot closest to the middle.
     

Share This Page