USB pen problem

Discussion in 'General Off-Topic Chat' started by Harsky, Nov 13, 2007.

Nov 13, 2007

USB pen problem by Harsky at 9:49 PM (1,324 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    I use a 4gb pen I bought from a local electrical store and when I put it into my XP it autoplays but when I put the same pen into my vista laptop it recognises it once and then when I put it back in again, it never recognises it again unless I restart the PC. The pen doesn't come with driver CD so I have no idea what to do now
     
  2. Little

    Member Little I r Little

    Joined:
    Nov 20, 2006
    Messages:
    1,227
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Put it in a different USB port =)
     
  3. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    Still the same problem
     
  4. BakuFunn

    Member BakuFunn Flameproof.

    Joined:
    Apr 6, 2007
    Messages:
    1,174
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    return the pen or contact the company. Does the pen look cool?
     
  5. kellyan95

    Banned kellyan95 Banned

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    1,464
    Country:
    United States
    "Safely remove hardware"
     
  6. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    It was bought early this year and I only keep it as something for holding programs temporary and it's only used because it's a bit faster than my other one.
     
  7. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    Oh and even if I choose the safely remove hardware option, it still won't recognise the pen when I replug it in. There wasn't much important data so I formatted it and it still won't recognise it
     
  8. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    last bump
     
  9. BoneMonkey

    Banned BoneMonkey The cheese stash is a lie.

    Joined:
    Dec 9, 2006
    Messages:
    3,226
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    i dont think you need drivers cuase windwos xp considers it a mass storage device

    do you have sp 2 ? does it work on other pc's ?
     
  10. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    It's having problems running on the Vista but on my XP, it's no problem
     
  11. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    Try formatting it on the Vista lappy( I know you formatted it, but you didn't say what you did it on) and update your USB drivers for your lappy. All I can think of [​IMG]
     
  12. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    Tried formatting on Vista Laptop.

    I guess this is karma for choosing to buy a cheap USB pen in the first place
     
  13. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    I would try updating your lappy drivers and if that doesn't work try exchanging it and see if the new one works [​IMG]
     
  14. Javacat

    Member Javacat GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    319
    Country:
    United Kingdom
    This is a bit of a long shot, but you could try disabling the ReadyBoost service of the Vista laptop. After disabling it try rebooting the laptop and then try plugging the drive in and out.
     
  15. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    After much thought I decided to get a new one from my local store and as usual, it works okay on my XP but when plugged into my Vista, it works once but if I remove and put it back in, it doesn't recognise it.
     
  16. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    It sounds like a problem with Vista's USB controllers...
     
  17. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,262
    Country:
    United Kingdom
    Even with the drivers upgraded, I'm still having problems in getting it to recognise my USB pen. And it isn't just my one pen. It's with my other one as wel.
     

Share This Page