usb loader gx not saying my usb device is to slow....

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by rmedina8804, Sep 6, 2009.

  1. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States
    usb loader is saying my usb device is slow and countdowns from 30 to 0 then automatically resets...

    this started after i recently did an update from the usb loader gx settings. another issue is now for some reason my games wont load up in the usb loader i get an error.. i checked my external hardrive on the wbfs manager and all my games show up fine. But for some reason i cant get them to load up on my wii..


    any help would be truly appriciated.

    thanks
     
  2. pepxl

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member
    3,263
    108
    Jun 19, 2009
    [​IMG] [​IMG]

    what cIOS are u on?

    Is the drive in the correct usb port?

    have u tried deleteing the config file on the SD/USB?

    what rev is your GX on?

    is it a Channel or .dol?
     
  3. dsfanatic5

    dsfanatic5 Team ICO Freak

    Member
    762
    7
    Mar 15, 2009
    United States
    If your drive isn't recognized within the 30 second countdown, you need to try one of two things.

    If the drive has an external power supply, then launch GX to get the 30 second prompt, and then plug in your drive's power supply/usb connection. If the drive is powered by the Wii, try turning everything off, then turn the Wii on, launch USB Loader GX, and the drive should mount.

    If you just upgraded to a newer revision of GX, follow pepxl's advice and delete the config folder from the root of your sd card. If that doesn't work, maybe your drive is incompatible.

    Please list the manufacturer/model of your HDD, and test with other loaders, and then give us a response.
     
  4. zektor

    zektor GBAtemp Maniac

    Member
    1,325
    22
    Nov 29, 2005
    United States
    What you need to do is try another revision of GX (that is if you are dead set on using this loader) or try a different loader. I had the same issue whilst testing a semi-current revision of GX...using a HD that works fine in every other loader I have ever tried.
     
  5. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States

    i have a 320gb western digital my passport hardrive. eversince i upgraded it hasnt been able to find this hardrive. before updating it was working fine. i upped around 23 games and now cant even upload or play any of them...
     
  6. pepxl

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member
    3,263
    108
    Jun 19, 2009
    give us more info to help you better

     
  7. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States
    tried deleting the config folder to no prevail. when i try tp play games under usb loader. it tried to mount but counts to 30 then i get an error! (ret =-6)
     
  8. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States
    tried deleting the config folder to no prevail. when i try tp play games under usb loader. it tried to mount but counts to 30 then i get an error! (ret =-6)
     
  9. wiistarter

    wiistarter GBAtemp Fan

    Member
    385
    0
    Apr 11, 2009
    Have you tried the last revision of the loader that it worked with to see if its just the loader thats the problem???
     
  10. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States
    cios? heres the thing im not sure. i had a local shop do it for me. so im not sure what version.

    yes the drive is in the correct port.

    when you say config file do you mean the folder?

    sorry im a complete newbie but really do appreciate all the help
     
  11. pepxl

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member
    3,263
    108
    Jun 19, 2009
    a shop done it for you? wow did they charge for it, if they did "YOU GOT SCAMMED" bad

    what exactly did the shop do to your wii? as the info is greatly needed?
     
  12. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States

    yea i know.. i didnt know about this website or how to mod my wii prior to visiting this shop with my friend. they did it for 20 bucks and added a bunch of emulators. so i figure why not.. i called them and they are willing to try to fix the issue. i just thought id give this site a go since everyone is so quick to help out...
     
  13. pepxl

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member
    3,263
    108
    Jun 19, 2009
    you got scammed i would demand your money back, do you have a channel on the wii menu called "The Homebrew Channel"
     
  14. rmedina8804
    OP

    rmedina8804 Member

    Newcomer
    18
    0
    Aug 26, 2009
    United States

    yeS there is..
     
  15. wiistarter

    wiistarter GBAtemp Fan

    Member
    385
    0
    Apr 11, 2009
    Aa shop using free stuff to mod peoples wii's... How dishonest are they??.

    You should report them to Ninty

    Bunch of rip off merchants.. They are probably members here and just getting all thier advice from us
     
  16. pepxl

    pepxl GFX W!Z4RD

    Member
    3,263
    108
    Jun 19, 2009
    wow paid for HBC : [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    follow this guide to install cIOS 249 rev 14, usb drive goes in the port nearest the edge of your wii when finished with the install

    http://gwht.wikidot.com/ios249

    then try your usb loader again, when post your results

    i have to qoute sorry

    i think you should name and shame this rip off shop for all to know