USB Loader GX failing to load games from new HDD.

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Maverick Lunar X, Jun 24, 2012.

  1. Maverick Lunar X
    OP

    Member Maverick Lunar X GBAtemp Fan

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    Long time no see everyone.

    My old HDD died a while back (was WBFS) and I bought a new one. Formatted this one to NTFS and started throwing the games into the wbfs folder, booted it up and everything looked great. First game I clicked sent me back to the Wii menu (was using the forwarder channel). Tried again from HBC, sent me back to HBC instead. Well I figured it's been a long time since I've updated everything, so I went and used ModMii and did a fresh install of everything, keeping the wii at 4.1, and downloaded version 3.0 of USB Loader GX, as well as got rid of the old config files. Same issue.

    I feel like I've skipped a small but crucial step. Any ideas?

    Edit: NTSC/US Wii btw, if it helps. All games were NTSC U as well.
     
  2. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    syscheck please!
     
  3. Maverick Lunar X
    OP

    Member Maverick Lunar X GBAtemp Fan

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    what is this i dont even?



    No seriously I've been away for a while.
     
  4. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    Thanks, nice softmod thanks to ModMii of course.
    Try installing GX v3.0 for IOS 249 and get IOS249/250 bases 56/57 v9 beta 47 (using modmii if u wish)
    some people report better HDD detection using D2x9b so good luck
    Abz :)
     
  5. Maverick Lunar X
    OP

    Member Maverick Lunar X GBAtemp Fan

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    Pretty sure thats what im using, but I'll double check. As I said, the HDD is pulling up just fine, pretty fast too, but as soon as I try to launch a game it goes bananas.. Thanks for a start, everything has changed a heck of a lot since I last used this wii.
     
  6. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    your IOS 249 and 250 are v8.0 final, I recommend v9beta49Fix - Modmii page 4 type: "beta" press 1
     
  7. Anon10W1z

    Member Anon10W1z GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 18, 2012
    Messages:
    1,112
    Location:
    Somewhere over the rainbow
    Country:
    United States
    Ur syscheck looks fine, except IOS36 isn't patched...
     
  8. Maverick Lunar X
    OP

    Member Maverick Lunar X GBAtemp Fan

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    My b, I was referring to the USB Loader GX version. Installed the newest beta from the google code page, no change.

    Would 36 make a difference? I ended up testing with launch titles, still nothing. Worst case scenario I'll reformat to FAT32, but im just not going back to WBFS.
     
  9. AbdallahTerro

    Member AbdallahTerro da KiNG

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    5,974
    Location:
    Ideas factory :)
    Country:
    Lebanon
    FAT32 has best compatibility
    36 is not the problem here but you can patch it anyway :)
     
  10. Maverick Lunar X
    OP

    Member Maverick Lunar X GBAtemp Fan

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    ^ Yeah, I'm noticing how many other programs only support FAT32. Still kinda bugs me, I need to solve this :P
     
  11. Maverick Lunar X
    OP

    Member Maverick Lunar X GBAtemp Fan

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    327
    Country:
    United States
    Going to try a reformat, 500 GB Fat32. Is there any benefit between 16k clusters and 32k clusters?

    edit: went with 32k, working like a champ. still strange that it wouldn't work under NTFS, but I'm just glad to have it working :P
     

Share This Page