USB Loader GX can't go back to Wii Menu

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Harsky, Jan 23, 2010.

Jan 23, 2010
  1. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
    Everything is working okay with USB Loader GX... apart from one thing. The fact that pressing home button, then Wii menu and it keeps taking me back to the HBC instead of the actual Wii System menu. Not sure if this is a simple fix or is it something permanent?
     
  2. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    Did you install preloader and set it to autoboot HBC?
     
  3. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
    Didn't install preloader at all. I did try out Configurable USB Loader and pressing the home button takes me back to the main menu so I don't know why USB Loader GX doesn't.
     
  4. wiistarter

    Member wiistarter GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    385
    Country:
    United Kingdom
    This used to happen to me if I booted the loader through HBC but now I use a forwarder and it always goes back to the menu so dont know if thats maybe the reason
     
  5. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
    The thing is, I AM using a forwarder wad to boot USB Loader GX from the channel.
     
  6. nitrostemp

    Member nitrostemp GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,265
    Country:
    Australia
    are both the homebrew channel and gx up to date?
     
  7. sinno

    Newcomer sinno Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    16
    Country:
    Ireland
    Im having the same problem,also when i press the directional buttons i get a stack dump and it says it will reload in 5 seconds and freezes
     
  8. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
    Both are up to date.
     
  9. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    ok if you have rev899 delete global.cfg and wiitdb.zip files then try again it should return to Wiimenu
     
  10. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
    Hmm. I appear to have rev 892. I still ended up delting global.cfg and wiitdb.zip and the problem is still there. I searched for a new USB Loader GX update using the network update in the settings but it can't find any.
     
  11. cobleman

    Member cobleman GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    1,449
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
  12. Harsky
    OP

    Member Harsky Madmin

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    5,263
    Country:
    United Kingdom
  13. Delirious17

    Member Delirious17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    105
    Country:
    United States
    I seem to now be having the same trouble just installed r932.wad but still no avail [​IMG]
     

Share This Page