USB Loader 1.5: ERROR: No partitions found! (ret = -6)

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by XxOblivion77, Jun 20, 2009.

  1. XxOblivion77
    OP

    Member XxOblivion77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    163
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    Country:
    Canada
    My USB is formatted to FAT32 if that helps you guys...
     
  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    did you use wbfs manager to create the partition?
     
  3. XxOblivion77
    OP

    Member XxOblivion77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    163
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    Country:
    Canada
    How do I do that?
     
  4. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    go download wbfs manager 3.0 or later
    format your device with the program
    and place all your games into your device with the program [​IMG]
     
  5. XxOblivion77
    OP

    Member XxOblivion77 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 11, 2008
    Messages:
    163
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    Country:
    Canada
    Yeah I already formatted it but it still gives me that error and says that there's no WBFS partition. >_>
     
  6. nuke_grunge

    Newcomer nuke_grunge Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Argentina
    me too, the same error: No partition found! (ret= -6), and is not my usb hd compatibility.
    I 've Firm 4.0u and cIOS38_rev13b.

    Please, anyone have a solution for this problem???

    thanx!!
     
  7. AdmiralKnight

    Newcomer AdmiralKnight Member

    Joined:
    Jun 4, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    Canada
    Well, the biggest thing, atleast for the first poster, is that the Wii doesn't use FAT partitions for the ISOs. You have to format it as a WBFS partition.
     
  8. nuke_grunge

    Newcomer nuke_grunge Newbie

    Joined:
    Jun 22, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    Argentina
    AdmiralKnight, thanx for the tip, but we know that the partition has to be formatted in FAT or FAT32 to later format it to WBFS with WBFS Manager or with USB Loader...

    I will explain something that I think may help to someone (I hope, jeje), I FIX the problem [​IMG] , and it was the carrier I was using. I bought a new one (in Argentina the name is Futura Drive 3.5'' from Creative I/O) and it works perfectly! Now I can use USB Loader with no trouble!!! [​IMG]

    So...the problem was the carrier HD....may this help more than one...

    Bye and Thanx for everything!
     

Share This Page