USB driver is damaged on my wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ian2009, Sep 16, 2009.

Sep 16, 2009
  1. ian2009
    OP

    Newcomer ian2009 Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    hi, my usb hard drive has stopped working on my wii, i tried reinstalling usb2 but i got an error message, i tried restoring my nand with bootmii but the problem is still there, no usb loader will detect my hard drive, it still works on my pc when i use wbfs.
    Edit/Delete Message
     
  2. OncleJulien

    Member OncleJulien tool of peers

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    1,170
    Location:
    Los Angeles
    Country:
    United States
    did you change anything recently? upgrade a cios version?

    have you tried the other usb port?
     
  3. ian2009
    OP

    Newcomer ian2009 Member

    Joined:
    Apr 11, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    United Kingdom
    fixed it now, u just rolled back to cios rev 13b and the hard drive works now.
     
  4. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    Somehow I'm guessing you could have solved this by trying the other USB port, but whatever.
     
  5. RRoD420

    Newcomer RRoD420 Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    lol yeah the new rev14 only lets the usb loader read from 1 usb port.
     
  6. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    yup thats true and it sucks because Mplayer CE wont read my media drive from port 2 so you always have to switch if you have 2 Usb Drives hooked up (on cios 11 i can use usb port 1 for my media and port 2 for my usb drive on rev 14 ive had to switch them as if port 2 were worthless so i can see where he might think that it was broken on rev 14 essentially in a way IT IS broken! compared to say rev 11 usb port functionality but the fact is rev 14 is better so i just use usb port 1 (unless im using wiispeak or usb keyboard these work fine from port 2)
     

Share This Page