USB Drive no longer mounts

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by kneejerk, Nov 9, 2011.

  1. kneejerk
    OP

    kneejerk Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Nov 9, 2011
    United States
    I have had no problems in the past getting my USB drive to mount and load games onto it using Wii backup manager. However windows is now refusing to mount my drive, regardless of the fact that it has done so with no trouble in the past. I'm not sure what the issue could be.

    The drive shows up in Device Manager when I plug it in, but I can't see it in Disk Management or in Explorer. Before what I used to do to make it mount was to plug it in, then restart, and it would mount immediately as drive A and B, since I have a WBFS partition and a FAT32 or some windows compatible storage. Now when I restart nothing happens, and uninstalling and reinstalling the drive from Device Manager doesn't work.

    I know it's a formatting issue, but I don't want to reformat my USB drive because then I would have to reload like fifty games onto it and that will take forever. What can I do to get my drive to mount?
     
  2. PsyBlade

    PsyBlade Snake Charmer

    Member
    2,204
    254
    Jul 30, 2009
    Gambia, The
    Sol III
    rclick in disk manegement and asign a drive letter?
     
  3. kneejerk
    OP

    kneejerk Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Nov 9, 2011
    United States
    The drive somehow showed up in Disk Management. It was shown as "offline." I made it "online" and voila.