updating through wads?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by jan777, May 1, 2008.

May 1, 2008

updating through wads? by jan777 at 5:19 AM (1,398 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. jan777
    OP

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    i once read that the updates in discs are in wad format..(correct me if i'm wrong)

    so cant we like, install those updates normally through the wad installer?

    would be much easier to fix semi bricks
     
  2. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    If this was true, then we would be open to custom firmwares and whatnot.
    That sounds pretty delicious.
    Someone needs to look into this.
     
  3. Supertag

    Newcomer Supertag Advanced Member

    Joined:
    Apr 19, 2007
    Messages:
    72
    Country:
    United States
    I have been wondering about this forever. You can see plain as day everything _sys folder of a game has nothing but .WAD files in it. The channels, the ISO updates, and the system updates.
     
  4. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    What is stopping us from custom firmwares and replacing broken firmware?
    Does the Wii have some built in CRC checker that checks if the files are indeed official.
    I mean we have the firmware and wads decrypted now don't we?
     
  5. shred6waves

    Member shred6waves GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    145
    Country:
    United States
    would a custom firmware be able to read backups? or are modchips the only possible way of ever doing that?
     
  6. jan777
    OP

    Member jan777 motion control..? srsly? so 2008. 3DS is teh bombz

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    2,829
    Country:
    Philippines
    who knows?

    maybe even an iso loader for scrubbed games

    and i wish a language changer
     
  7. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    I don't think they would be able to due to the DVD drive's firmware and copyright protection.
    I'm pretty sure that is why the PS2 and Xbox couldn't play backups right from a CD/DVD without some sort of swap trick or booting off a hard drive.
     
  8. fischju

    Member fischju Rehabilitated Jaywalker

    Joined:
    Jan 11, 2008
    Messages:
    1,940
    Country:
    United States
    The xbox has a softmod which allows for backups to be played directly.
     
  9. Miles

    Member Miles GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    So that means if we do hack the Wii, there is a possibility of a way to play backups without a modchip.
    It'll take a lot of work and time, but hopefully this can all be done.
     
  10. superrob

    Member superrob H4X H4X H4X!

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    2,465
    Location:
    GBATemp factory.
    Country:
    Denmark
    Nope you need to "reflash" the DVD drive. Which you CANNOT do through the Wii menu.
     
  11. zant

    Member zant GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 30, 2008
    Messages:
    372
    Country:
    United States
    Well, we flashed teh internal nand of the PSP from the menu. I believe it can be done, but as ANY kind of flashing is done, it is ALWAYS dangerous.
     

Share This Page